eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Régen látott időjárási jelenség közelít

Régen látott időjárási jelenség közelít

Kifehéredhet a táj, ízelítőt kapunk a télből - mondta az InfoRádiónak Alaga Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton a nap első felében még szürke, borús, kicsit esős időjárás lesz, de napközben egy hidegfront vonul át az ország felett, ennek hatására, kitisztul az ég, egyre több helyen kisüt a nap, és megszűnik a csapadék is. Viszont megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a szél, de ez különösebb problémát várhatóan nem fog okozni - tudta meg az InfoRádió Alaga Tamástól.

A meteorológus szerint vasárnap és hétfőn változékony lesz az időjárás, rövidebb napos időszakokra számíthatunk, a szél erősebb lesz, mint a korábbi napokban, mert jelentősen hidegebb levegő áramlik majd fölénk.

"A záporok mellett a hegyekben hózáporok is lehetnek, és fokozódik majd: kedden, amikor ismét több felhő érkezik, már akár sík területeken is lehet számítani hóra. Néhol meg is maradhat, de nagyon nagy mennyiségre azért nem kell gondolni, kifehéredhet a táj, de

tartós, nagy mennyiségű hóra nincs kilátás, inkább csak ízelítőt kapunk a télből"

- mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Átmenetileg lesz csak ilyen télies az időjárás, a hét első felében a hajnali hőmérséklet országszerte fagypont alatt alakul, a mínusz 6-7 fok sem lesz ritka, de napközben mindenhol fagypont fölél melegszik a levegő, a 4 és 8 fok közötti érték pedig az ilyenkor szokásosnak felel meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×