eur:
392.03
usd:
366.78
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egész télre fűtés és meleg víz nélkül maradhat több lakás is

Csütörtök éjjel hatalmas robajra, gázszagra ébredtek a 12. kerületi Törpe utca lakói. Az 1/B. szám alatt folyó építkezésen beszakadt a támfal, most úgy néz ki, két szomszédos lakóházban akár egész télen nem lesz fűtés.

„Tegnap éjszaka fél tizenkettőkor egy hatalmas robajt hallottunk, majd az egyik lakótárs jelezte, hogy ömlik a gáz az építkezés felőli oldalon, leomlott a támfal”   – mondta az InfoRádiónak a ház egyik lakója, Villányi Zsófia.

Az építkezés melletti telek egy része tíz méter mélyen beszakadt. Mivel a katasztrófavédelem lezárta a környező járdaszakaszt, így a hátsó épület lakói nem tudnak a kapun át közlekedni. Éppen ezért a szomszédos ház udvarának kerítését átvágták, azon keresztül lehetséges az átjárás.

Az épségben maradt járda esetében is kétséges, hogy kellő szakértelemmel építették meg. A környékbeliek tartanak tőle, hogy nem biztonságos a használata, így várják, hogy megvizsgálja és véleményezze egy statikus.

Kisdi Márk Máté, a Fővárási Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, vízköddel lassították a gáz terjedését. Elmondása szerint biztosították a területet, a szomszédos társasházak lakói így biztonságban közlekedhetnek a telken. A lakásokban az elektromos áramellátás üzemel, és alternatív fűtésre is van lehetőség. 

A baleset miatt két épületben, 16 lakásban nincs gáz, tehát egyelőre többek között körülbelül 20 gyermek és 6-8 idős ember maradt meleg víz és fűtés nélkül. A helyreállításról még nem esett szó, ez Villányi Zsófia elmondása szerint a társasház feladata lesz. De mivel a támfal, amiben a gázcső elhelyezkedik, továbbra sem stabil, így a gázművek szakemberei nem tudták pontosan megmondani, mikor állítható helyre a szolgáltatás, úgy tudják, akár három hónapot is várniuk kell erre a lakóknak.

Nem az első eset, hogy probléma volt az építkezésen, pár hete egy másik támfal omlott be, bár a lakók jelezték, hogy a nem biztonságos a helyzet, nem tettek ellene semmit. Az érintett lakók az önkormányzatnál és az építésügyi felügyeletnél kopogtattak. A legfontosabb egy statikus szakvéleménye, a terület stabilizálása és a támfal visszaépítése lenne, elkerülve egy esetleges jövőbeli tragédiát – hangsúlyozta Villányi Zsófia. A szomszéd beruházóval szembeni követeléseiknek pedig hangot fognak adni. Reménykednek abban is, hogy az önkormányzat felajánlja segítségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×