INFORÁDIÓ 
2020. április 4. szombat
Izidor

buszbaleset

verona

villanyoszlop

videó

animáció

Veronai buszbaleset: egy villanyoszlop okozhatta a pusztító tüzet - videó

Veronai buszbaleset: egy villanyoszlop okozhatta a pusztító tüzet - videó

InfoRádió

Újabb lehetséges részletét tárta fel a január 20-i veronai buszbalesetnek egy a tragédia helyszínén készült képekből és videókból készült animáció: a feltételezések szerint egy kidöntött villanyoszlop is belobbanthatta az autóbuszból kiömlő gázolajat.

A veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozásának megkönnyítése érdekében beszélgetést tartottak a hétvégén az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében.

Ott mutatott be M. Fekete György grafikusművész egy kisfilm-animációt, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az autópálya érintett szakaszát bemutató felvételeken látszik egy villanyoszlopsor, az ütközés utáni képeken viszont már egyetlen lámpa sem ég. Ebből arra következtetett, hogy

a busz sodródásakor a szalagkorlát kidöntött egy villanyoszlopot és ez rövidzárlatot okozhatott.

Szerinte ez gyújthatta be az üzemanyagnyílás sérülése következtében kifröccsenő gázolajat. Az olasz hatóságok azonban azt állítják, hogy a tűz akkor keletkezett, amikor a busz a pillérnek ütközött - emlékeztetett.

A Magyar Idők pedig hétfőn arról írt, hogy kóros aluszékonyság vagy szívritmus-zavar okozta ájulás léphetett fel a sofőrnél.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Pizolit Személyszállító Kft. autóbusza, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A veronai buszbaleset életmentő tanárainak kitüntetést adnának.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018