eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Veronai buszbaleset: egy villanyoszlop okozhatta a pusztító tüzet - videó

Veronai buszbaleset: egy villanyoszlop okozhatta a pusztító tüzet - videó

Újabb lehetséges részletét tárta fel a január 20-i veronai buszbalesetnek egy a tragédia helyszínén készült képekből és videókból készült animáció: a feltételezések szerint egy kidöntött villanyoszlop is belobbanthatta az autóbuszból kiömlő gázolajat.

A veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozásának megkönnyítése érdekében beszélgetést tartottak a hétvégén az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében.

Ott mutatott be M. Fekete György grafikusművész egy kisfilm-animációt, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az autópálya érintett szakaszát bemutató felvételeken látszik egy villanyoszlopsor, az ütközés utáni képeken viszont már egyetlen lámpa sem ég. Ebből arra következtetett, hogy

a busz sodródásakor a szalagkorlát kidöntött egy villanyoszlopot és ez rövidzárlatot okozhatott.

Szerinte ez gyújthatta be az üzemanyagnyílás sérülése következtében kifröccsenő gázolajat. Az olasz hatóságok azonban azt állítják, hogy a tűz akkor keletkezett, amikor a busz a pillérnek ütközött - emlékeztetett.

A Magyar Idők pedig hétfőn arról írt, hogy kóros aluszékonyság vagy szívritmus-zavar okozta ájulás léphetett fel a sofőrnél.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Pizolit Személyszállító Kft. autóbusza, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A veronai buszbaleset életmentő tanárainak kitüntetést adnának.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×