eur:
388.3
usd:
360.91
bux:
68745.92
2024. május 9. csütörtök Gergely

Keddig lehet pótolni a felvételi-dokumentumokat

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat.

Július 12-ig minden olyan dokumentumot be kell nyújtaniuk a felsőoktatásba felvételizőknek, amelyeket eddig még nem adtak be, de szükséges lehet felvételi eljárásban – mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

Stéger Csilla hangsúlyozta, a hivatal csak a kötelező dokumentumokra végez hiánypótlást, így minden más iratot a jelentkezőnek kell feltöltenie a felvi.hu-ra.

„Gyakorlatilag bármilyen dokumentum, lehet az a mesterképzéses jelentkezés esetén az alapképzésben szerzett oklevél – aki az idei évben szerezte az oklevelét – lehet ez érettségi bizonyítvány, vagy érettségi tanúsítvány – attól függően, hogy valaki korábban vagy idén szerzett érettségit – lehet OKJ-s bizonyítvány, lehet sporteredmény – amit akár a közelmúltban ért el valaki – lehet a hátrányos helyzetre vonatkozó igazolás, vagy fogyatékosságról szóló dokumentum” - sorolta a felsőoktatási elnökhelyettes.

Stéger Csilla azt is elmondta, hogy folyamatosan zajlik a több mint 1 millió beérkező dokumentumok feldolgozása.

„A pontszámokat mindenki a saját megszemélyesített oldalán, a felvi.hu-n fogja látni. Mindenkinek jelezzük, hogy a dokumentumok feldolgozottságának megfelelőek-e a pontok. Tehát hiába került már benyújtásra egy dokumentum, ha még nem jutottunk el odáig, hogy azt feldolgozzuk, akkor arra természetesen a jelentkező nem tudott pontot kapni. Az Oktatási Hivatal természetesen azon dolgozik, hogy az összes dokumentum a vonalhúzási feldolgozásra kerüljön” - közölte Stéger Csilla.

A ponthatárok megállapítása az alap- és a mesterképzésben is július 26-a.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a katonai fellépéssel való fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×