eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Jön a telefonos ügyintézés - lapszemle

A Magyar Idők összeállításában arról lehet olvasni, hogy miközben az osztrák, a szlovák és a cseh vendégek száma nő, addig a németeké csökken Budapesten, a Balatonnál és a vidéki üdülőövezetekben is. A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy milyen konkrét beruházások maradhatnak el a Balaton környékén.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy legalább 2020-ig nem várható jelentős átszervezés a Péterfy Sándor utcai kórház esetében, amely a kormány jelenlegi álláspontja szerint mégsem kizárólag ápolási otthonként működhet tovább a kórházfejlesztések után. Sásdi Antal főigazgató kiemelte, hogy a Péterfy Sándor utcai épületben maradna a belgyógyászat, a neurológia és az onkológia is, miközben a kórház Fiumei úti baleseti központja a Haller utcai új centrumban kapna helyet. Megtudtuk azt is: várhatóan 1,2 milliárd forintot fordítanak majd a János-kórház pavilonjainak felújítására.

A Magyar Idők összeállításában arról lehet olvasni, hogy miközben az osztrák, a szlovák és a cseh vendégek száma nő, addig a németeké csökken Budapesten, a Balatonnál és a vidéki üdülőövezetekben is. A Magyar Szállodaszövetség szerint ennek az az oka, hogy a Magyarországot évtizedekig nyaralóhelyként választó klasszikus német utazóréteg idősebb korba lépett, és kevesebbet utazik.

A Népszabadság cikkéből azt lehet megtudni, hogy aki igényel telefonos azonosítót, nemsokára több száz hatósági ügyet intézhet egyetlen hívással és nem kell időpontot kérnie és sorba állnia. Az elmúlt napokban vezették be, hogy az egyéni vállalkozók ügyeiben is eljárhassanak a megbízottjaik. A következő lépés pedig az lehet, hogy telefonon is igényelhető lehet az erkölcsi bizonyítvány.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy milyen konkrét beruházások maradhatnak el a Balaton környékén, ha valóban nem valósulnak a több száz milliárd forintos tervek. Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere kiemelte, hogy strandfejlesztésekkel, kerékpár- és autóút-építésekkel, villahasznosítással és szabadtéri színpadokkal összefüggő fejlesztéseket terveztek, de a kormány visszavonta a kiemelt üdülőkörzet 2020-ig szóló fejlesztéséről szóló határozatát.

Jó évjáratra számítanak a hazai szőlő- és bortermelők, az egy hónap múlva kezdődő szüret alkalmával mennyiségben és minőségben is átlag feletti termést takaríthatnak be az ültetvényekről – írja a Magyar Idők. Kiss István, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetségének elnöke kiemelte, hogy az egy hónap múlva kezdődő szüret kilátásai nagyon jók, a termés jelen állapota kifogástalan.

A Népszabadság arról közöl összeállítást, hogy a bíróság elutasította Ajka 1 milliárd forintos követelését a bakonyi erőművel szemben. A város szerint az erőmű a kéményeken keresztül távozó égéstermékkel csorbítja a település lakosságmegtartó és lakosságvonzó képességét. A Veszprémi Törvényszék azonban azt mondta ki, hogy az ajkai önkormányzat sértette meg az erőmű vezetését, amikor valótlanságot állított.

A Portfolio arról ír, hogy nagy mértékben megugrott az ingatlanalapok népszerűsége hazánkban az elmúlt egy évben. A befektetők tavaly ilyenkor kezdtek el nagy összegeket invesztálni ebbe a befektetési kategóriába és ennek eredményeképpen már idén januárban megdőlt a válság előtti, 570 milliárd forintos állományrekord.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy augusztustól megszűnik a felesleges kórházi felvétel, a menedzsmentnek pedig nagyobb mozgástere lesz a munkaerő-gazdálkodásban a megváltozó egészségügyi finanszírozás következtében. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár azt közölte, hogy új gyerekkórház is épülhet, a kancellári koncepció pedig még mindig kormánydöntésre vár.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy a jegybanki alapkamat csökkentésével jelentősen olcsóbbak lettek a lakáshitelek is, de nem árt viszont arra számítani, hogy amennyiben az ügyfelek előtörlesztik a kölcsönt, akkor nemcsak díjat, hanem egyéb költségeket is ki kell fizetniük. Ez viszont azt jelenti, hogy akár százezreket is fizethetnek az ügyfelek azért, hogy előbb törlesszék az adósságukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×