eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Forgalmi változások a gyásznapi rendezvények miatt

A nemzeti gyásznap központi rendezvényei miatt több helyen is forgalmi változásokra kell készülni a fővárosban kedd este és szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) az MTI-vel.

November 4-én lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának 59. évfordulója. Ezt a napot 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá az Országgyűlés.

A HM NRH közleménye szerint a nemzeti gyásznap programjai miatt kedd este nyolc órától szerda délelőtt tíz óráig tilos lesz megállni Budapesten, az V. kerületben az Alkotmány utca, a Balassi Bálint utca, valamint a Markó utca egy részén.

Ugyancsak kedd este nyolc órától, de egészen szerda éjfélig tilos lesz megállni az V. kerületi Szent István téren a Bazilika iskola felőli, valamint a Bazilika déli oldalán lévő parkolóban, a Hercegprímás utca mindkét oldalán egy szakaszon, a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán az Arany János utca és a Szent István Bazilika között, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldalán a Révay utca és a Lázár utca között.

Emellett szintén az Alkotmány utcában, a Balassi Bálint utca és a Markó utca egy részén szerda délelőtt fél kilenctől tíz óráig forgalmi zárásra, terelésre kell számítani.

Szerda reggel fél nyolctól tizenegy óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A forgalmi változásokról bővebben a rendőrség (www.police.hu) és a BKK (www.bkk.hu) honlapján lehet tájékozódni. Az emléknapról és a részletes programokról pedig a www.nrh.kormany.hu és a www.november4.kormany.hu oldalon találhatók további információk - olvasható a HM NRH közleményében.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×