eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja - lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy jövőre is folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja. A Népszabadság azt írja, hogy az Európai Bizottság friss jelentése szerint az unióban ugyanazért a munkáért kevesebb bért fizetnek a nőknek, mint a férfiaknak.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy átalakított formában, várhatóan kétszer 300 milliárd forintos keretösszeggel jövőre is folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy csaknem 200 forinttal drágulhat egy doboz cigaretta, ha bevezetik a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által bejelentett szálanként négy, dobozonként 76 forintos adóemelést.

A Népszabadságban az olvasható, hogy az Európai Bizottság friss jelentése szerint az unióban ugyanazért a munkáért kevesebb bért fizetnek a nőknek, mint a férfiaknak, így ők kevesebb nyugdíjra is számíthatnak. Szlovéniában a legkisebb a a különbség, Magyarország a rangsor hátsó felében kap helyet - írja a lap.

Az Index úgy tudja, hogy Colleen Bell amerikai nagykövet négyszemközti beszélgetést kért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. A portál értesülése szerint a hétfői találkozó annak ellenére jó hangulatú volt, hogy az amerikai diplomata a múlt héten minden korábbinál erősebb kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben.

A napi.hu arról ír, hogy nem csak a bérekben, de a fogyasztásban is óriási a szakadék a magyar társadalom egyes rétegei között. Ráadásul a legszegényebbek arányaiban többet költenek alkoholra és dohánytermékekre - teszi hozzá a portál szerzője.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy az amerikai Visa megvásárolja a Visa Europe-ot: 16,5 milliárd eurót készpénzben és részvényekben, illetve az idei pénzügyi év végi bevételcél függvényében akár további 4,7 milliárd eurót fizetnek érte.

A Pénzcentrum azoknak készített összeállítást, akik nem vették ki nyáron a szabadságukat. Ha ügyesen osztjuk be a rendelkezésre álló napokat, akár egészen hosszú karácsonyi szünetet is összehozhatunk - ígéri a portál szerzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×