INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Magyar Idők úgy értesült, hogy jövőre is folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja. A Népszabadság azt írja, hogy az Európai Bizottság friss jelentése szerint az unióban ugyanazért a munkáért kevesebb bért fizetnek a nőknek, mint a férfiaknak.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy átalakított formában, várhatóan kétszer 300 milliárd forintos keretösszeggel jövőre is folytatódik a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy csaknem 200 forinttal drágulhat egy doboz cigaretta, ha bevezetik a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által bejelentett szálanként négy, dobozonként 76 forintos adóemelést.

A Népszabadságban az olvasható, hogy az Európai Bizottság friss jelentése szerint az unióban ugyanazért a munkáért kevesebb bért fizetnek a nőknek, mint a férfiaknak, így ők kevesebb nyugdíjra is számíthatnak. Szlovéniában a legkisebb a a különbség, Magyarország a rangsor hátsó felében kap helyet - írja a lap.

Az Index úgy tudja, hogy Colleen Bell amerikai nagykövet négyszemközti beszélgetést kért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. A portál értesülése szerint a hétfői találkozó annak ellenére jó hangulatú volt, hogy az amerikai diplomata a múlt héten minden korábbinál erősebb kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben.

A napi.hu arról ír, hogy nem csak a bérekben, de a fogyasztásban is óriási a szakadék a magyar társadalom egyes rétegei között. Ráadásul a legszegényebbek arányaiban többet költenek alkoholra és dohánytermékekre - teszi hozzá a portál szerzője.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy az amerikai Visa megvásárolja a Visa Europe-ot: 16,5 milliárd eurót készpénzben és részvényekben, illetve az idei pénzügyi év végi bevételcél függvényében akár további 4,7 milliárd eurót fizetnek érte.

A Pénzcentrum azoknak készített összeállítást, akik nem vették ki nyáron a szabadságukat. Ha ügyesen osztjuk be a rendelkezésre álló napokat, akár egészen hosszú karácsonyi szünetet is összehozhatunk - ígéri a portál szerzője.
A címlapról ajánljuk