INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Orbán Viktor és Colleen Bell hivatalos találkozója

Infostart / InfoRádió
Orbán Viktor március 17-én találkozik az új amerikai nagykövettel - erősítette meg az Origo értesülését az mno.hu kérdésére a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök március 17-én találkozik Colleen Bell-lel, az Egyesült Államok budapesti nagykövetével - írja az Origo. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan megerősítette a hírt, további tájékoztatást - hogy milyen témákat érintenek a felek a megbeszélésen - a találkozó utánra ígért.

A nagykövet február 23-án együtt vacsorázott a miniszterelnökkel, noha csak informális keretek között, Andy Vajna Arnold Schwarzenegger részvételével megtartott fogadásán.

Az új amerikai nagykövet január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét pedig két nappal később adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Azóta több közjogi méltósággal és kormánytaggal is találkozott.

"Igazán nagyra értékelem, hogy az összes találkozómon egységesen azt hallottam: az emberek tisztelik az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködés erős hagyományát" - mondta Bell az MTI-nek adott korábbi interjújában. Hozzátette, eddig mindenki egybehangzóan azt erősítette meg neki, hogy mennyire fontos a kétoldalú együttműködés.

A címlapról ajánljuk