eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Milyen autót kölcsönzünk külföldön?

A nyári üdülőszezon alatt elsősorban Spanyolországban kölcsönöztek autót a magyarok. Az elemzésből az is kiderült, hogy kockázatkerülők vagyunk: a zéró önrészt tartalmazó biztosítási csomagok voltak a legkeresettebbek.

A nyári időszakban Spanyolország (29 százalék) mellett Olaszország volt a második legnépszerűbb autóbérlési célpont: az Autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi rendszeren keresztül foglaló magyarok 19 százaléka vett itt igénybe bérautó-szolgáltatást. Egy amerikai kirándulás szinte még mindig elképzelhetetlen bérautó nélkül, ezt bizonyítja az is, hogy a hazánkból érkező online bérautó-foglalások 15 százalékánál az Amerikai Egyesült Államokat jelölték meg a gépjármű átvételi helyének. "Ellentétben azonban a szezonra jellemző egy hetes foglalási időszakokkal, az államokba érkezők nagy része legalább másfél-két hétre bérelt autót" - tette hozzá Árok Bianka, az Autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

A foglalási adatokból az is kiderült, hogy a magyarok többsége rögtön a reptéren veszi át a bérautóját, majd a nyaralás végeztével szintén a terminálon adja le azt.

A bérautók kategóriáját tekintve a magyarok leginkább a gazdaságos, mini és kompakt járműveket keresték. A biztosítások tekintetében a kockázatminimalizáló megoldások voltak népszerűek: a legtöbben a zéró önrészt tartalmazó csomagokat részesítették előnyben. Ahol nem volt elérhető ilyen konstrukció, ott sokan keresték például a kárösszeg visszatérítési szolgáltatást, amely a töréskár esetén fizetendő önrész teljes összegű visszatérítésére nyújt lehetőséget.

"Ez az opció elsősorban a magasabb kategóriájú, drágább autóknál éri meg, de országtól függően az önrész a leggyakrabban bérelt városi és mini kategóriájú járművek esetén is elérheti a 200-500 000 forintot" - magyarázta Árok Bianka. A hazánkból érkező foglalások esetében a top10 autókölcsönző közé a nagy nemzetközi cégek mellett kisebb helyi autókölcsönzők is bekerültek. "Ez annak köszönhető, hogy az olyan oldalak, mint péládul az Autokolcsonzes.hu, egy helyen gyűjtik össze a különböző cégek ajánlatait, így az utazni vágyók néhány kattintással kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb lehetőséget, melyet sok esetben egy helyi, kevésbé ismert autókölcsönző kínál" - emelte ki Árok Bianka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×