eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Amerikai példát követhet a vádhatóság V. Lszló ügyében - lapszemle

A Népszabadság szerint adócsalás lehet a vád V. László ellen. A Napi Gazdaság azt írja, hogy továbbra is bízik Magyarországban egyik legnagyobb hitelezője

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt: talán az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád ellene. A Népszabadság úgy tudja, a nyomozó hatóság már megtalálta V. László cégeinek feketekönyvelését, és külön e célra berendelt, előzőleg gondosan ellenőrzött adóellenőrökkel vizsgáltatja a lefoglalt dokumentumokat, illetve összevetik az iratokat a legális könyveléssel. Az ügyészségi nyomozók nem csak a rendőrségen kutakodnak V. László kapcsolatai után, más hatóságoknál is keresik azokat, akik pénzért vagy más előnyökért segítettek megelőzni vagy legalábbis előre jelezték az esetleges ellenőrzéseket.

Nem csak a versenyszféra legnagyobb szakszervezetei készülnek fúzióra, Fehér József, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) alelnöke szerint minden ágazatot képviselő, egységes, országos közszolgálati szakszervezetekre van szükség - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Index szerint fiatal ismeretlen tehetségek helyett a Filmalap olyan veteránokat fedezett fel, mint Árpa Attila, Bergendy Péter és Almási Tamás a Filmötletvadászat elnevezésű pályázatán. A hét végén emelték ki a legjobbnak választott 15 tervet az 1008-ból. A kiemelt alkotók esélyt kapnak arra, hogy kapcsolatokat szerezzenek egy közönségfilm elkészítéséhez, bár a kétharmaduknak nincs is erre szüksége.

A válság előtti évek díjcsökkenése után 2011-ben új csúcsra emelkedett a hazai befektetési alapok teljes költséghányadosa, egy alap vagyonából eszerint átlagosan 1,8 százalékot vontak el az alapkezelők saját működésükre - írja a Portfolio.hu. A PSZÁF által kalkulált mutató szerint a legdrágábban továbbra is az ingatlanalapok működtek, amelyeket a részvényalapok és különböző vegyes- illetve származtatott alapok követtek, a legolcsóbbak pedig likviditási és pénzpiaci alapok voltak. A legnagyobb különbségek az abszolút hozamú alapok körében jelentkeztek, az alapra terhelt költségek a 0 és 18 százalék között szóródtak.

Továbbra is bízik Magyarországban egyik legnagyobb hitelezője: a Michael Hasenstab által kezelt Templeton kötvényalapokban tovább növekedett a magyar eszközök súlya. A részletekről a Napi Gazdaságban lehet olvasni.

Nem bír egyedül az adóhatóság a költségvetést megkárosító árusokkal, az állampolgárok segítségét kéri - írja a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai és a közérdekű bejelentések szerint a sült halról, jégkrémről, sörről szinte soha nem kapnak számlát, nyugtát a vásárlók, az éttermi fogyasztásokról pedig sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított úgynevezett "pincérblokkot" adnak az árusok, amit a hozzá nem értő szem szabályosnak vél. A Pénzcentrum.hu kérésére az ellenőrzésekről készített statisztika azt mutatja, hogy az első félévben romlott a nyugta-, számlaadási fegyelem, minden ötödik ellenőrzés mulasztást tárt fel.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×