eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mesterházy: Orbán elvesztette józan ítélőképességét

A kormánynak fogalma sincs, hogy milyen irányba vezeti az országot. Az IMF-tárgyalások megszakadása azt mutatja, hogy a kormány nincsen tisztában azzal, hogy döntései milyen károkat okoznak Magyarországnak - mondta az MSZP elnöke pénteken Tatabányán, ahol a megyei MSZP pártértekezlet előtt tartott sajtótájékoztatót.

"A képviselőknek az lenne a dolguk, hogy a helyes útra tereljék vissza a kormányzatot. Mi erre többször felszólítottuk a Fidesz-frakciót. Láthatóan mindenben felsorakoznak Orbán Viktor különutas politikája mögé, és még akkor is megteszik ezt, ha a miniszterelnök elvesztette józan ítélőképességét" - jelentette ki Mesterházy Attila.

A politikus rámutatott, ma az Európai Unió pénzügyi biztosa arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy megszakadtak a tárgyalások Magyarországgal. Ezzel szemben pár órával ezelőtt Lázár János arról beszélt, hogy a tárgyalás nem szakadt meg, hiszen még csak barátkoztak a delegációk egymással.

"Két lehetőség van, vagy a pénzügyi biztos hazudott, vagy Lázár János. Én azt gondolom, hogy Lázár János hazudott és már többedik alkalommal próbálja a miniszterelnök téves döntéseit, a Fidesz-kormány hibáit hazugsággal palástolni" - fogalmazott Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke elmondta, folyamatban van a párt új politikájának kidolgozása, melyet május elsején tárnak a nyilvánosság elé. A következő év első negyedévében pedig az MSZP teljes tisztújítását is elvégzik.

Mesterházy Attila szólt arról is, hogy csak értékválasztás és program alapján fog együttműködni az MSZP más pártokkal, mert nem csak meneszteni kell a miniszterelnököt 2014-ben, de utána stabilan, világos program mentén kell kormányozni és helyrehozni "a sok dúlást, amit a Fidesz okozott".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×