eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Megugrott a vízfogyasztás

Emelkedett a vízfogyasztás csütörtökön Budapesten a nagy meleg miatt.

A Fővárosi Vízművek szóvivője, Lévai Zsuzsanna az InfoRádióban elmondta: a napi átlagos fogyasztás 450 ezer köbméter körül alakul. Ehhez képest csütörtökön 20 százalékkal több, 538 ezer köbméter vizet használtak fel a budapestiek.

Ez az érték elmarad az idei rekordtól, amit június 22-én regisztráltak: aznap a kánikula miatt a szokásos napi átlagmennyiségnél 25 százalékkal több víz fogyott.

A szóvivő hozzátette: a Fővárosi Vízművek ki tudja elégíteni az igényeket, sőt szükség esetén az agglomerációban működő szolgáltatóknak is tud vizet átadni.

A hétvégén egyébként várhatóan visszaesik a vízfogyasztás, mert a tapasztalatok szerint a budapestiek többsége pár napra elutazik a városból.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×