eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Polgárőrnek állnak a feloszlatott gárda tagjai - lapszemle

A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább működjön - írja a Népszabadság.

A lap szerint részleteket nyár közepén, nagyszabású rendezvényen készülnek nyilvánosságra hozni. Időközben gárdisták polgárőr egyesületet alakítottak: a szervezet a tervek szerint rövidesen országos méretűvé válik.

Fára mászás, evezőstúra, vízisízés, paintball-lövészet - többek között ez volt a programja a NATO magyarországi egészségügyi kiválósági központjának egy olyan csapatépítő tréningen, amelyre csaknem kétmillió forintot költöttek el a honvédség pénzéből - írja a Magyar Nemzet. A néhány napos "továbbképzésre" fejenként százezer forint ment el külsős helyszíneken, miközben a honvédségnek számos üdülője, kiképzőobjektuma van.

Öt ígéretet máris teljesíthetnek - írja az index.hu. Nem kért száz napot kormányának Orbán Viktor, és kétharmados többségével a Fidesz már a kormány eskütétele előtt teljesítheti öt választási ígéretét is. Már a héten dönthetnek a kisebb parlamentről, a jövő héten pedig a kisebb önkormányzatok, a kettős állampolgárság és a három csapásnak nevezett kornerszabály is törvénnyé válhat, továbbá szavaznak az önálló belügyminisztériumról is.

Egyre nehezebben fizetik az emberek a villanyszámlát - írja a Napi Gazdaság. Több tízmillió forint a szolgáltatók kintlévősége a be nem fizetett áramdíjakból, és az összeg folyamatosan gyarapodik. A válság hatásaként 2009-ben az észak-dunántúli régióban az átlagosnál nagyobb volt a növekedés.

Minden termék GM-mentes tejből - számol be a Világgazdaság. Teljes egészében génmódosítástól mentes tejből készülnek a NÖM AG termékei - mondta el az Ausztriában piacvezető társaság hazai leányvállalata, a Mona Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója. Strasser-Kátai Bernadett hangsúlyozta: a tavaly május óta a teljes termékcsaládot érintő átállás a hazánkban kapható Mona termékeket is.

Vessünk véget a készpénz uralmának Magyarországon! - szólít fel a penzcentrum.hu. Magyarországon rendkívül magas a készpénzhasználat aránya. Ennek oka, hogy a szürke-és feketegazdaság szereplői számára kifizetődő ez a forma, de vitathatatlan az állami működés túlzott készpénzhasználata is. A pénzcentrum cikksorozata befejező részében a megoldásokat keresi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×