eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Harrach Péter: A KDNP a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyűlésbe

A KDNP önálló párt, amely a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyűlésbe - mondta az InfoRádióban a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetője. Harrach Péter az Aréna című műsorban azt hangsúlyozta: az általuk javasolt családvédelmi intézkedéseket a szövetséges kormányzó párt is elfogadta.

A KDNP a szövetségi rendszer mögé állította a szavazóit, mert akkor tudunk eredményesen megjelenni a választópolgárok előtt, ha összefogunk - jelentette ki Harrach Péter.

A frakcióvezető szerint a KDNP a Fidesznek olyan értékrendet jelent, amelyen keresztül a nagyobbik kormányzó párt könnyen megközelíthet egy bizonyos réteget. Ugyanakkor a KDNP a Fidesznél talált politikai otthonra abban a helyzetben, amelyben néhány évvel ezelőtt volt - tette hozzá

Akadnak erre nemzetközi példák, mint például Németországban a Kereszténydemokraták (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) kapcsolata, amely évtizedek óta jól működik - jegyezte meg a poltikus, aki leszögezte azt is, hogy a KDNP saját arculattal, szervezettel rendelkező párt, amely, ha erre hangsúlyt fektet, megjelenítheti saját hét százalék körüli szavazóbázisát.

Harrach Péter elmondta még, hogy a keresztényszociális tanítás lényeges eleme a KDNP törekvéseinek. Ezért hozta fel a párt a családok védelmében a családi adózás és a családi csődvédelem javaslatait, amelyek egyébként már a Fidesz által is elfogadottak.

Emellett a nyugdíjrendszerünk is szakmailag megalapozott munka, amelyből látszik, hogy a KDNP a társadalom, az emberek problémáira érzékeny pártként mutatkozik meg - összegezte a frakcióvezető.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×