eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Giró-Szász: Fölösleges a Fidesznek erőből átnyomni az elképzeléseit

A Fidesz azért tárgyal a parlamenti képviselők számának csökkentéséről a többi parlamenti párttal, mert az ellenzéknek is meg kell adni a lehetőséget, hogy érdemben nyilvánuljon meg a kérdésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány igazgatója. Giró-Szász András szerint a kisebb parlamenttel egy szimbolikus üzenetet tud a társadalom felé közvetíteni a politikai elit.

Fontos, cikluson túlmutató a kisebb parlamentről szóló döntés, ennek előkészítésekor illik megkérdeznie a Fidesznek az ellenzéki erőket is. Az ellenzéki pártoknak is meg kell adni a lehetőséget, hogy érdemben nyilvánuljanak meg ebben a kérdésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András politikai elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója emlékeztetett, a Fidesz hosszú határidőt jelölt meg, 2011 végéig lehet kifejteni és érdemben közelíteni az elképzeléseket. Ha döntésképtelen lenne az ellenzék, és nem tudna konszenzusra jutni a Fidesszel, akkor a kormánypárt a parlament elé viszi majd azt az eredeti elképzelést, amit most tárgyalási alapnak jelölt meg - tette hozzá.

Bőven van idő a politikai vitára, hiszen a kisebb parlamentről szóló döntés a 2014-es választások körülményeit határozza meg - emelte ki a politikai elemző, aki szerint felesleges a Fidesznek erőből átnyomni elképzeléseit.

A kisebb parlamenttel egy szimbolikus üzenetet tud a társadalom felé közvetíteni a politikai elit - hangsúlyozta Giró-Szász András. Kifejtette: a jelenlegi vegyes választási rendszert kicsinyítenék le, ezzel fenntartanák a jelenlegi helyzetet, amely nem valamelyik politikai oldalnak, hanem a mindenkori nagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkezőnek kedvez.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×