eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Orbán Viktor: Első az elszámoltatás

Orbán Viktor szerint forradalmi Országgyűlés lesz a következő. A Fidesz elnöke erről csütörtökön, Székesfehérváron beszélt, mikor átvette képviselői megbízólevelét.

A következő Országgyűlés más lesz, mint az eddigiek - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Székesfehérváron helyi médiumoknak - köztük a Fehérvár Médiacentrumnak -, amikor a megye hét választókerületében egyéni képviselőként, illetve listáról az Országgyűlésbe jutott Fejér megyei képviselőkkel közösen, a Megyeházán átvette képviselői megbízólevelét.

"Ez egy forradalmi országgyűlés, ne beszéljünk mellé, olyan felhatalmazást adtak a választópolgárok a választásokon győztes politikai közösségnek, amellyel Magyarország életét jelentős mértékben meg lehet változtatni. Ezt a felhatalmazást nem balesetszerűen adták az emberek, hanem előre megfontolt szándékkal, két választási körben, jól megerősítve másodjára az első körben meghozott döntésüket, mert Magyarországon mindenki úgy érzi, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább, radikális, mélyreható változásokra van szükség" - fogalmazott.

A felálló kormány előtt álló feladatokról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: először is megtörténik az elszámoltatás, hogy világos legyen: Magyarországon soha többé felelősségvállalás nélkül egyetlen vezető sem végezheti a dolgát.

Utána pedig a leendő miniszterelnök szerint vissza fogják rántani Magyarországot annak a szakadéknak a széléről, amely felé közelít, s amely gazdasági vészhelyzet formáját ölti.

Orbán Viktor szerint gyors és azonnali intézkedésekre lesz szükség. "Egy új kormányzati rendszer épül fel, az egész politika reformja megvalósul: kevesebb képviselő lesz a parlamentben, feleannyi az önkormányzatokban, egyszerűbb, élhetőbb közélet Magyarországon, polgárbarátabb közigazgatás. Ha ez megvan, utána fel fogjuk építeni ennek a nemzeti együttműködés rendszerének a pénzügyi, rendszerét, közoktatási és a közegészségügyi rendszerét is. Lesz munkánk a következő négy évben, de hát végül is ezt akartuk, hogy sok munkánk legyen" - jelentette ki.

A leendő miniszterelnök egyebek között arról is szólt, hogy már az első törvénycsomagban igazságot szolgáltatnak mindenkinek, akinek lehet, köztük a 2006. október 23-i rendőri brutalitás sértettjeinek, továbbá a 2006. augusztus 20-i vihar miatt tragikusan végződő tűzijáték sérültjeinek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×