eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz-KDNP: Lázár és Harrach a két frakcióvezető

Lázár Jánost választották meg a Fidesz, Harrach Pétert pedig a KDNP parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének a frakciók szerdai alakuló ülésükön, az Országházban. A Fidesz és a KDNP új parlamenti képviselői együttes, zárt ülésen választották meg a tisztségviselőket.

A keresztény-szociális gondolatot kívánja képviselni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az új parlamentben és a kormányban - közölte Harrach Péter, a párt szerdán megválasztott frakcióvezetője sajtótájékoztatón a Parlamentben.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a KDNP szövetségben működik a Fidesszel, hiszen közös a feladat és a felelősség, ugyanakkor sajátos elemeket is hoz ebbe az együttműködésbe.

Harrach Péter ezek közül kiemelte a keresztény-szociális gondolat képviseletét. Mint mondta: az egészséges társadalom felépítéséért kívánnak dolgozni.

Lázár János szerint a frakcióvezetői poszttal nem díjat, hanem munkát és feladatot kapott egy lejárt szavatosságú politikai stílus és rendszer megújítására.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának szerdán megválasztott, új vezetője az Országházban hangsúlyozta: aki a demokráciát a kétharmadtól félti, az a szabad választásokat vonja kétségbe, az emberektől félti a demokráciát.

Szavai szerint a magyar emberek döntésükkel olyan erőt adtak a Fidesz-KDNP számára, amellyel élni, nem pedig visszaélni fognak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×