eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bogár László: Radikális revízióra készül az új kormány

A magyar társadalom több évtizede erkölcsi, gazdasági és szellemi értelemben is lejtőn van, ezen az államnak és az állampolgároknak egyszerre kell változtatniuk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bogár László közgazdász, egyetemi tanár, aki szerint a következő kormány gazdaságpolitikájának egyik fontos feladata lehet a vállalkozói szférának nyújtott állami támogatások szigorítása.

A magyar társadalom több évtizede húzódó lepusztulási lejtőn van, az emberek lelkileg, erkölcsileg és szellemileg is leharcolt állapotban és rossz egészségben vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bogár László.

A közgazdász hangsúlyozta: a magyar társadalom anyagi viszonyai is drámai szinten vannak, hiszen az egy keresőre jutó reálbér a 32 évvel ezelőtti szinten van.

A társadalom nem hiszi, hogy ezeket az évtizedeken át tartó lepusztulási folyamatokat néhány év alatt meg lehet állítani. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy a visszaforduláshoz, az érzékelhető javuláshoz legalább egy évtizedre lesz szükség - hangoztatta az egyetemi tanár.

Az állami támogatások szigorítása

Az új kormány gazdaságpolitikáját illetően Bogár László elmondta: a kis- és középvállalkozói szférát egy kiszámítható társadalmi-gazdasági stratégiai program keretében a tartós felemelkedés útjára lehet állítani.

Radikális revízióra készül az új kormány a közgazdász szerint: a vállalkozói szférának nyújtott állami támogatások szerkezetét radikálisan megváltoztatja, ami évi 6-800 milliárd forintot jelent.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×