eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sólyom László újraválasztását szorgalmazzák közéleti szereplők

Sólyom László államfő újraválasztását szorgalmazza most közzétett felhívásában több neves közéleti szereplő.

Az aláírók szerint Sólyom László az alkotmány embere, a jogállam rendíthetetlen őre maradt a legkritikusabb helyzetekben is, erkölcsi példaadása, mértéktartó, de határozott megnyilatkozásai útmutatóul szolgáltak mindenki számára.

Azt írják, Sólyom László sokat tett azért, hogy az ország tekintélyét erősítse, érdekeit képviselje kül- és belföldön egyaránt. Országjárása reményt és erőt adott mindazoknak, akik természeti és kulturális örökségünk megőrzésén fáradoznak. "Személyében a határon túli magyarság legfőbb pártfogóját üdvözölhette, aki felismert és megragadott minden alkalmat a kisebbségek jogainak védelmére, valamint a kölcsönös megbecsülésen alapuló jószomszédi kapcsolatok ápolására" - áll a nyílt levélben, melynek aláírói szerint "a megkezdett munka (...) méltó folytatásra vár" - fogalmaznak.

Az aláírók között van Karátson Gábor író, Kopp Mária egyetemi tanár, Lányi András író, Majtényi László volt ombudsman, Makovecz Imre építész, Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, Schneller István, Budapest volt főépítésze, Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, Tölgyessy Péter politológus, Vida Gábor akadémikus és Zlinszky János volt alkotmánybíró. A kezdeményezéshez több tucatnyian csatlakoztak már, mások mellett Roska Tamás akadémikus, Boda Zsolt, a Védegylet szóvivője, Gulyás Gyula filmrendező, Fábry Sándor előadóművész és több vidéki polgármester is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×