eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán Viktor bemutatta leendő kormányát

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt bemutatta leendő kormányának tagjait a Parlamentben. A kabinet nyolc miniszterrel alakul meg.

A választópolgárok a kétharmados többséggel megdöntöttek egy rendszert, és megalakítottak egy új, politikai és gazdasági rendszert - kezdte leendő kormányának bemutatás Orbán Viktor. A miniszterelnök-jelölt szerint olyan kormánytagokra van szüksége az országnak, akik meg tudnak felelni egy új politikai és gazdasági rendszer megalapítása követelményeinek.

A Fidesz elnöke azt mondta, tapasztalt vezetőket kért fel a kormányzati munka előkészítésére, olyanokat, akik döntéseikért vállalják a felelősséget.

A kormányfői poszt várományosa Matolcsy Györgyöt nemzetgazdasági miniszternek kérte fel, és azt várja tőle, hogy állítsa talpra a gazdaságot, és az ország sereghajtóból váljon ismét éllovassá a térségben.

A külügyminiszternek felkért Martonyi Jánostól Orbán Viktor azt kérte, hogy állítsa vissza az ország nemzetközi tekintélyét. vezényelje le jövőre az uniós elnökséget és alakítsa ki a közép-európai együttműködést.

Pintér Sándor lesz a belügyminiszter - közölte Orbán Viktor, hozzátéve, hogy nincs vesztegetnivaló idő, a terület tapasztalt vezetőt igényel. A felkért tárcavezetőtőtől a közrend és a közbiztonság helyreállítását várja a leendő kormányfő.

A nemzeti fejlesztési miniszteri posztot Fellegi Tamás látja el, akitől Orbán Viktor azt várja, hogy védje meg a közvagyont az oligarchákkal szemben, és bizonyítsa be, hogy az állam is lehet jó gazda.

Réthelyi Miklós lesz a nemzeti erőforrásokért felelős miniszter, aki az egészségügy "megmentésért", valamint a szociális biztonság újjáépítéséért felel majd.

Vidékfeljlesztési miniszternek Fazekas Sándort kérte fel Orbán Viktor. A miniszterelnök-jelölt közölte: Fazekas feladata lesz a magyar vidék talpra állítása, és annak bebizonyítása, hogy a vidék, a falu és a mezőgazdaság nem a múlté, hanem a jövő egyik erőforrása.

A honvédelmi tárcát Hende Csaba vezeti majd, akinek Orbán Viktor elképzelése szerint meg kell találnia a honvédség és a honvédelem helyét a XXI. századi nemzetközi katonai együttműködésben, és el kell érnie, hogy a szervezetnél ne történhessenek a bűnügyi krónikákba való ügyek.

Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes lesz a leendő kormányban. Orbán Viktor már korábban bejelentette, hogy Navracsics Tibor lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője és egyben kormányfőhelyettes, míg Varga Mihály a Miniszterelnökséget vezeti.

Kabinetje névsorának ismertetésekor Orbán Viktor azt is közölte: jövő héten újabb szerződést köt egymással a két kormányzó párt, a Fidesz és a KDNP.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×