eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem tudni, ki mutatta be az MSZP adatbázisát - lapszemle

Lezárult a belső vizsgálat az MSZP adatbázisát bemutató botrányos videóval kapcsolatban: azt már tudják, hogy mikor és milyen kóddal léptek be, de azt még nem, hogy ki készítette a felvételt - olvasható a Népszabadságban.

Nem találják a szocialista árulót - írja a Népszabadság. Lezárult a belső vizsgálat az MSZP adatbázisát bemutató botrányos videóval kapcsolatban: azt már tudják, hogy mikor és milyen kóddal léptek be, de azt még nem, hogy ki készítette a felvételt. Egy, a laphoz eljuttatott levél a budapesti irodavezetőt hozza összefüggésbe az esettel, a feljelentés mögött azonban inkább személyes érdekellentét húzódhat. A YouTube videomegosztó oldalra azután került fel egy "lebuktató videó", hogy kirobbant a Kubatov-botrány. A Kubatov-ügy után előkerült szocialista videón, egy besötétített szobában egy férfi eltorzított hangon arról beszél, hogy az MSZP-nek is van illegális adatbázisa a választókról. Az ismeretlen személy egy monitoron megmutatja a rendszert, és azt állítja, a szocialisták az utóbbi nyolc év összes választásáról rendelkeznek az ajánlószelvények adataival.

A Magyar Nemzet szerint fizetésképtelenné válhat több vízmű. Egyre bizonyosabb ugyanis, hogy a leköszönő kormány nem szándékozik visszapótolni az idei lakossági vízdíj-támogatási keretből kivett egymilliárd forintot, így a szolgáltató szektorban előidézett válsággal az új kormánynak kell majd szembesülnie. A pénzhiány miatt az idénre tervezett lakossági vízdíj-küszöbérték megemelését javasolja a szaktárca, amely sem az eddig keletkezett hiányok pótlásával, sem a fizetésképtelenség határára kerülő vízművek helyzetének rendezésével nem foglalkozik, jóllehet a probléma hétszáz települést érint.

Ingyen nem lehet nagyobb közbiztonság - írja a Napi Gazdaság. A közvádas bűncselekmények száma csökkent 2005 és 2009 között a KSH adatai szerint, az emberek biztonságérzete ennek ellenére régen nem volt annyira rossz, mint ezekben az években. Erre építve iktatta be az azonnali feladatok közé a leendő kormányfő a közrend helyreállítását a választások utáni megszólalásaiban. A közbiztonság kérdését a büntetőjogi szankciók mellett a rendőrség létszámának növelésével oldanák meg - arról egyelőre nem tudni, hogy milyen anyagi és munkaerő-forrásokból. A magánbiztonsági ágazat viszont nem pénzt kér, hanem azt, hogy a törvényeknek megfelelően az érdekképviseleteket is vonják be a jogalkotásba.

Meglopják a közműcégeket - áll a Világgazdaságban. Évente több tízmilliárd forint értékben lopnak áramot, vizet és gázt egyes fogyasztók a hazai közműszolgáltatóktól - derül ki a lapnak adott nyilatkozatokból. További hatalmas károk keletkeznek a berendezések, vezetékek megbontása miatt, ráadásul sokszor baleset-, sőt életveszélyes az illegális vételezés módja is.

Rendkívül izgalmas napok várnak ránk - írja a portfolio.hu. Az előttünk álló hét, annak is különösen második fele igen izgalmasnak ígérkezik, hiszen amellett, hogy görög ügyben végre megszülethet a megállapodás, végre napvilágot látnak az áprilisi amerikai munkaerőpiaci adatok. Hazai fronton sok újdonság nem várható, leszámítva a Pénzügyminisztérium szerdai államháztartási gyorstájékoztatóját és a Központi Statisztikai Hivatal csütörtöki ipari termelés statisztikáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×