eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyárias időjárás lesz a hétvégén

Kellemes, nyárias időjárás lesz a hétvégén, bátran lehet szabadtéri programokat szervezni, csak néhol kell kisebb záporokra számítani - mondta az InfoRádiónak Tóth Tamás meteorológus. A hőmérséklet jelentősebb visszaesése csak a jövő hét második felében várható.

A következő napok időjárását egy tőlünk nyugatra kialakult, lassan közeledő, gyenge frontrendszer határozza meg. Hazánk a front meleg levegőt hordozó keleti oldalán helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál enyhébb idő várható - közölte Tóth Tamás meteorológus.

Szombaton az ország észak-nyugati részén, a Kisalföld és az Alpokalja vidékén lesz érezhető a front hatása. Ott már komolyabb felhők is keletkeznek, akár záporokkal is számolhatunk. Ez megzavarhatja azon a környéken a május elsejei szabadtéri programokat - jegyezte meg a meteorológus.

Vasárnap már jóval nagyobb lesz a felhőtakaró, amely nyugat felől érkezik. A legtöbb napsütést az ország dél-keleti részén élvezhetik a kirándulók. A hőmérséklet északon visszaesik, itt legfeljebb 20 Celsius fokig melegszik a levegő.

Az enyhe időjárás egészen a jövő hét közepéig kitart, de lesznek hőmérsékletbeli hullámzások a felhőmennyiség függvényében.

Ahol többet süt a nap, ott 23-26 Celsius fok is lehet, a felhősebb helyeken kissé hűvösebb lesz. A hét második felében, a mostani számítások szerint enyhe lehűléssel kell számolni - jósolta a meteorológus.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×