eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A gömböccel mutatjuk meg magunkat a sanghaji villágkiállításon

Háromszor annyi látogató nézte meg a magyar pavilont a sanghaji világkiállítás próbanapjain, mint amennyire a szervezők számítottak. A nagyszabású kínai expó szombaton nyitja meg kapuit a közönség előtt. A magyar pavilon központjában budapesti matematikusok találmánya, a gömböc áll.

Harmónia, kreativitás és vendégszeretet - ez a magyar pavilon szlogenje a szombaton nyíló világkiállításon, Sanghajban.  A magyar szekció főbiztosa az InfoRádiónak elmondta: a magyar pavilon központjában álló gömböc jelképezi ezt a három dolgot.

Magyarország kreatív, harmóniában szeretne élni és a magyarok mindig talpra állnak. Ezt szeretnénk üzenni a kínai látogatóknak - tette hozzá Galambos Iván, aki elmondta azt is, hogy a magyar pavilonban rövidfilmeken mutatják be Magyarországot és Budapestet, valamint a különleges magyar találmányt, a gömböcöt.

A főbiztos szerint az a cél, hogy a látogatók érezzék, Magyarország egy érdekes ország, és érdemes oda ellátogatni.

Az első próbanapokon 30 ezren látogatták meg a magyar pavilont. A többség úgy érezte, hogy különleges a pavilon, más, mint a többi - mondta Galambos Iván, aki úgy véli: a sanghaji expón való bemutatkozás hozadéka hosszú távon pozitív lehet az ország számára.

Aki itt nem jelenik meg, az lemarad. Kína a világ legnagyobb piaca. Ahhoz, hogy egy ország jelen tudjon lenni egy ekkora piacon, meg kell mutatnia magát - fűzte hozzá a főbiztos.

A sanghaji expón 189 nemzet és 57 nemzetközi szervezet mutatkozik be. A következő hat hónapban a kínai rendezők mintegy 70 millió látogatóra számítanak.

Hanganyag: Fekete Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×