eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány meghatározza az MSZP erőközpontját

Felhívásának egy nappal ezelőtti meghirdetése óta már mintegy ötszázan jelentkeztek Gyurcsány Ferencnél, hogy elmondják véleményüket az általa tervezett értékelés kapcsán. Gyurcsány hangsúlyozta: az MSZP-nek egy központja van, az a központ amelyet a kongresszus által választott elnökség és a választók bizalmából felálló frakció együttesen jelent. Más erőközpont nincs - szögezte le.

Ezt a volt kormányfő közölte csütörtökön az MTI kérdésére. Gyurcsány Ferenc az MTI-nek hétfőn adott interjújában jelentette be, hogy még az MSZP júniusi kongresszus előtt átfogó, írásos értékelést fog közzétenni az elmúlt évekről, valamint javaslatokat kíván megfogalmazni a következő hónapokra és évekre.

Közölte azt is, hogy mielőtt az értékelését véglegesítené, konzultálni fog a párt helyi szervezeteinek vezetőivel, tagjaival és megbeszélést fog folytatni a balliberális progresszió jó néhány jeles képviselőjével is.

A volt kormányfő szerdán hirdette meg, hogy beleépítené a párttagok véleményét is az értékelésbe. Internetes naplójában egy e-mail címet is közzétett, amelyen várja azok jelentkezését, akik találkozni szeretnének vele egy nem nyilvános beszélgetésen.

A korábbi pártelnök csütörtökön az MTI-nek elmondta: a jelentkezőknek a jövő hét elején elküldik az általa készített értékelést, és egy héttel később a személyes találkozókra is sor kerülhet.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy több városi szocialista vezető írásban jelezte neki, hogy ha rövid időn belül "nem tér vissza" valamelyik vezető tisztségbe, kilépnek a pártból, azt válaszolta: nem szokatlan hogy vezető politikusok - nemcsak ő, hanem mások is - kapnak leveleket a támogatóiktól, néhány ezek közül pedig erős érzelmi ragaszkodást fejez ki. Mint mondta, elérnek hozzá ilyen levelek és szóbeli közlések, de ezeket próbálja a helyükön kezelni. Megfontolásra és maradásra kérem az engem támogatókat, én ebből nem kívánok politikát építeni - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta azt is: az MSZP-nek egy központja van, az a központ amelyet a kongresszus által választott elnökség és a választók bizalmából felálló frakció együttesen jelent. Más erőközpont nincs - szögezte le.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×