eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A Malév rejtélyes nyolcszázmilliója - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, a könyvvizsgálók előtt is rejtély, hogy a Malév 2007-ben miért fizetett ki 812 millió forintot a Charter Corporation LLC nevű cég számára, a Népszabadság pedig az MSZP jövőjéről közöl cikket.

A Magyar Nemzet arról ír, a könyvvizsgálók előtt is rejtély, hogy a Malév 2007-ben miért fizetett ki 812 millió forintot a Charter Corporation LLC nevű cég számára. A Malév nem válaszolt arra, hogy milyen szolgáltatásért fizettek ki több mint 800 milliót, és hogy miért nem tudják igazolni a szolgáltatás megtörténtét. A légitársaság emlékeztetett arra, hogy a vezérigazgató által tavaly indított vizsgálat következményeként a múlt hónapban feljelentést tettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál ismeretlen tettes ellen a légitársaság számára előnytelen, 2007-ben kötött szerződésekkel kapcsolatban.

A Népszabadság arról ír, hogy két erőcsoport határozhatja meg az MSZP sorsát és irányát a következő időszakban. Mesterházy Attila mögé a jelenlegi vezetés és pártbázis már beállt, az expártelnök Gyurcsány Ferenc mozgása és akarata viszont továbbra is meghatározó lehet. A lap megjegyzi: a két politikus viszonya nem mondható kiegyensúlyozottnak.

Az Index.hu arról ír, hogy az MSZP fővárosi vezetése felhatalmazást kért a keddi budapesti párttanácstól, hogy szigoríthasson a Fővárosi Közgyűlésbe kerülő szocialista képviselők összeférhetetlenségi szabályain. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke elmondta, úgy alakítanák át a szabályozást, hogy a fővárosi képviselőknek - ha több tisztséget is betöltenek - választaniuk kelljen a közgyűlési munka, a polgármesteri vagy az alpolgármesteri pozíciók, illetve az országgyűlési képviselőség között.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy megválhat a közeljövőben az Állami Egészségügyi Központ vezetői posztjától Szilvásy István főigazgató. A lap információit több, az intézményvezetőhöz közel álló forrás is megerősítette. A döntés a Magyar Nemzet szerint nem meglepő azután, hogy nemrég óriási botrány robbant ki a központban. Többféle - egyebek mellett rendőrségi - vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy feltehetőleg külföldi állampolgárokat operáltak meg a kórházban, s a beavatkozásokat hamis taj-szám alapján elszámolták a magyar egészségbiztosítónál is.

A Világgazdaság arról ír, hogy rövid időn belül három-négyszeresére lehetne növelni a hazai golfpályák mostani alacsony, 20-25 százalékos kihasználtságát, egy újfajta fejlesztési stratégiával pedig hosszabb távon a hazai turisztikai paletta fontos elemévé fejlődhetne a golfozás - vélik a Világgazdaság által megkérdezett szakmabeliek. A golfturizmus egyelőre még marginálisnak számít hazánkban, az elmúlt években sem úgy fejlődött, ahogyan azt korábban remélték, ráadásul a válság következtében több nagy beruházást is leállítottak.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy felszámolója ismét meghirdette a 2008 júliusa óta felszámolás alatt lévő nagyrédei Szőlőskert Borászati és Hűtőipari Zrt. borászati üzletágának vagyonelemeit. A felszámoló a működőképesség megőrzése érdekében kizárólag egyben kívánja értékesíteni a borászati üzletágat. Az ajánlatokat május 21-én, személyesen lehet benyújtani a felszámoló budapesti székhelyén.

A portfolio.hu arról ír, hogy Magyarország továbbra is Lengyelország és Csehország után jön a sorban a befektetők népszerűségi listáján. Ez a sorrendiség az ingatlanhozamok alakulásában is tükröződik, Varsóban ma jelentősen magasabb árazási szintek mellett vásárolnak ingatlanokat a befektetők.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy óriási értékvesztést szenvedett el a napokban a forint. Az euróval szembeni 2.5 százalékos keddi forinthanyatlás után szerda délelőtt tovább gyengült a magyar fizetőeszköz. Gyakorlatilag két nap alatt 10 forinttal drágult az euró. A Pénzcentrum összeállításából kiderül, mit jelenthet ez a magyarországi hitelesek számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×