eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Morvai Krisztina pontosan tudta, hogy kiknek dolgozik

Az SZDSZ-nek is dolgozott a Jobbik államfő-jelöltje - nyilatkozta az InfoRádiónak Horn Gábor országgyűlési képviselő. A szabad demokrata politikus szerint Morvai Krisztina 1994-ben és 1998-ban is közreműködött a női esélyegyenlőséggel foglalkozó munkaanyaguk előkészítésében. Morvai Krisztina az InfoRádiónak elismerte, hogy az SZDSZ-nek és más pártoknak is készített szakértői anyagokat a 90-es években.

A 90-es évek első felében, 1994 körül, az akkori SZDSZ-program készítésénél működött közre Morvai Krisztina - tudatta az Inforádióval Horn Gábor.

A szabaddemokrata országgyűlési képviselő hozzátette: még 1998-ban is dolgozott a Jobbik államfő-jelöltje azokban a munkacsoportokban, amelyek egyebek mellett a női esélyegyenlőséggal foglalkoztak.

Horn Gábor szerint különös, hogy valaki hazaárulónak és nemzetellenesnek minősíti azokat, akikkel együtt tevékenykedett.

Annak idején sokan nem szerződéssel, pénzért, hanem lelkesedéből dolgoztak az SZDSZ-nek - mondta el Horn Gábor, aki nem tudott Morvai Krisztina lelkesedéséről nyilatkozni.

Csupán annyit közölt, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselője felkért szakértőként szerepelt a munkacsoportokban, de nyilvánvalóan pontosan tudta, kiknek dolgozik.

Morvai: Eddig nem kötődtem párthoz

Morvai Krisztina az InfoRádiónak nyilatkozva elismerte, hogy az első szabadon választott kormány hivatalba lépése óta szinte minden párttal és kabinettel, önkormányzatokkal dolgozott együtt.

A Jobbik államfőjelöltje azt mondta: a gyermekvédelemről, illetve a családon belüli erőszakról szóló országgyűlési határozat előkészítésénél is közreműködött. Ezek a kezdeményezések valóban az SZDSZ-hez kötődtek a 90-es években - tette hozzá.

A Jobbik európai parlamenti képviselője közölte: olyan szakterületen tevékenykedett, amely a politika fölött áll. Miként azt sem nézte, hogy a tőle segítséget kérő áldozatoknak milyen a politikai álláspontja, ezt azoktól a szervezetektől, pártoktól sem kérdezte, akik a munkáját igényelték.

A  politikus elmondta még, hogy eddig nem kötődött párthoz, az első szabad választáskor az MDF-re szavazott, utána pedig a Fideszre. Ma azonban már másként gondolkodik - tette hozzá Morvai Krisztina.

Hanganyag: Németh Zoltán, Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×