eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Decemberben adhatják át a Margit hidat

Decemberben adhatják át a Margit hidat a forgalomnak. A városvezetés jelenleg három hónapos csúszást engedélyezne a kivitelezőnek az eredeti tervekhez képest, de még nem tudni, hogy a téli leállás mennyire lassította a munkát.

A főváros és a Margit-híd felújítását végző MH 2009 konzorcium közötti szerződés módosításához szükséges előterjesztés szerint a főváros három hónapos csúszást engedélyez a kivitelezőnek, ám ebbe még nem számolták bele a téli egy hetes leállást - mondta az InfoRádiónak Temesi Attila.

A Fővárosi Közgyűlés közlekedési ügyosztályának alosztályvezetője emlékeztetett arra, hogy a munka akkor is lassabban folyt, amikor éppen dolgoztak. Az acélszerkezeti munkákat például télen más technológiával kell végezni. Az elmaradást a napokban felmérik, majd módosítják a módosítást - immár a végdátummal - magyarázta.

A munka tehát a jelenlegi információk szerint valamivel több, mint három hónapot csúszik, így decemberben adhatják át a forgalomnak a Margit hidat.

A tavaly augusztusban lezárt átkelőt az eredeti tervek szerint egyébként idén augusztusban adták volna vissza a forgalomnak, felújítását pedig 2011 márciusára fejezték volna be teljesen. Azonban a konzorcium tavaly novemberben bejelentette, hogy mivel a jóváhagyott kiviteli tervek csak november 10-én emelkedtek jogerőre, négy hónapot csúsznak a határidők. Ez a tárgyalások során három hónapra csökkent, a kemény téllel azonban még nem számoltak.

A felújítás jelenleg jól halad - mondta Tóth Kata, a kivitelező szóvivője. "A Margit híd felújítása ütemterv szerint halad, nagyon sok fajta és féle munka folyik a rekonstrukció keretében, mind a budai és a pesti hídfőnél, mind a meder-hídon" - hangsúlyozta.

Azt, hogy a csúszás mennyivel drágítja a híd rekonstrukcióját, még nem lehet tudni. Eredetileg az átkelő felújításáért bruttó 26 milliárd forintot fizetett volna a főváros a konzorciumnak. A munka elhúzódásával arányosan azonban a költségek is növekedhetnek - ismerte el Temesi Attila, aki szerint azonban a 30,1 milliárdos bruttó költségkeret a jelenlegi információk alapján elegendő.

Attól függően, hogy mikorra készül el a téli leállásról szóló értékelés, akár még áprilisban a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet az átadás halasztásáról szóló előterjesztés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×