eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér a gázszolgáltató

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér Bajnai Gordon kormányfőtől az EMFESZ gázszolgáltató ügyvezetője, Góczi István.

A Népszabadság és a Világgazdaság úgy tudja: az ügyvezető azért fordult a miniszterelnökhöz, mert a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) 6,8 milliárd forint letétbe helyezésére kötelezte a társaságot.

A nem jogerős elsőfokú végzés a Nitrogénművek Zrt. kérelme alapján született, s aszerint az EMFESZ-nek keddig ideiglenesen letétbe kell helyeznie a műtrágyagyártó által követelt több milliárd forintot, azonban ez a követelés az EMFESZ szerint megalapozatlan, a bíróság több súlyos hibát is elkövetett.

A nemzetbiztonsági vizsgálatot az ügy nemzetbiztonsági súlya indokolja. "Ha letétbe helyezzük az összeget, működésünk ellehetetlenül, és veszélybe kerül 200 ezer lakossági, háromszáz önkormányzati ügyfelünk, 35 városi fűtőmű és háromszáz ipari fogyasztó gázellátása is" - mondta a gazdasági lapnak Góczi István.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×