INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kiss Péter: "Új munkaadói támogatási formát vezet be a kormány"

Infostart / InfoRádió
Új munkaadói támogatási formát vezet be a kormány - jelentette be a társadalompolitikai miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Kiss Péter elmondta, akik a válság idején vesztették el a munkájukat, magukkal vihetik a segélyüket és annak járulékait, ha a folyósítási időszakban foglalkoztatják őket.

 Az Út a munkához program részeként új munkaadói támogatási rendszer bevezetéséről döntött a kormány múlt héten. Kiss Péter, a társadalompolitika koordinációjáért felelős tárcanélküli miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, ezzel ösztönöznék a válság idején munkájukat vesztettek ismételt munkába állását.

"Mindenki, aki a válság időszakában vált munkanélkülivé és akit képes lenne egy munkáltató foglalkoztatni, az magával viheti segélye és annak járulékai összegét mintegy ösztönző támogatásként" - mondta.

Kiss Péter hozzátette, a munkanélküli segély kilenc hónapig jár. Ha valaki a válság idején, és amiatt vesztette el az állását, és például a harmadik hónapban felvenné valaki, akkor a munkaadó érdekeltségének növelésére a Munkaerő-piaci Alap hathavi segélyt és rákapcsolódó járulékot fizet ki havi bontásban. A program azokat érinti, akik 2010. december 31-ig jelentkeznek.

A miniszter úgy számol, hogy ezreket érinthet a támogatási rendszer. Kiss Péter hozzátette, a továbbvitt havi összeg nem haladhatja meg a minimálbér 60 százalékát. A politikus fenntarthatónak tartja a válság után is az Út a munkához programot. Ennek forrása az idei 97 milliárd forinttal szemben 110 milliárd forintra emelkedik, és kiegészül 7,5 milliárd forint uniós forrással.


A címlapról ajánljuk