eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Nem tanúsított ellenállást elfogásakor Farkas Péter - a nap hírösszefoglalója

Andorrában nem tanúsított ellenállást szombat esti elfogásakor Farkas Péter. Elrendelték az elsőfokú készültséget a Bodrogon. Egy 6 gyermekes család kapja meg tüzelőnek az ország karácsonyfáját

Nem tanúsított ellenállást szombat esti elfogásakor Farkas Péter - közölte az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője. Robert Guirao-Bailen azt mondta: a férfit 6 rendőr vette őrizetbe szállodai szobájában. Hozzátette: az akció során kommandósok is készültségben voltak, de nem volt szükség bevetésükre. Korábban Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány arról számolt be, hogy a tavaly november óta szökésben lévő Farkas Péter kiadatási letartóztatásban van, de azt még nem tudni mikor érkezik Magyarországra. A Fővárosi Bíróság kábítószerrel való visszaélés miatt december 10-én jogerősen 2 évvel súlyosbította Farkas Péter első fokú ítéletét, így - távollétében - 7 év fogház-büntetést kapott. A volt sportoló tavaly novemberben, az elsőfokú ítélet kihirdetésekor tartott szünet után nem ment vissza a tárgyalóterembe és azóta ismeretlen helyen tartózkodott. A vád szerint két társával együtt a marihuána előállítására alkalmas növényt termesztett egy XVIII. kerületi ingatlanon.

Elrendelték az elsőfokú védekezési szintet a Bodrogon, ezzel már 463 kilométer hosszú folyószakaszon van árvízvédelmi készültség. A Tiszán és mellékfolyóin újabb árhullámokra számítanak a szakemberek. A térségi vízügyi igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: a Sajón harmadfokú, a Tarnán másodfokú készültség mellett tetőzött a vízszint. A Felső-Tisza egy részén elsőfokú a védekezés. Csont Csaba emlékeztetett arra: az Ipoly szombat hajnalban kilépett medréből, de az Ipolytarnócon kiköltöztetett lakók már visszatérhettek otthonukba.

Csaknem száz embert vittek kórházba az ünnepek idején az új típusú influenza miatt. Az országos tiszti főorvos az MR1-Kossuth Rádióban azt mondta: a vírus, illetve a szövődmények következtében 11 ember került intenzív osztályra. Falus Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy a két ünnep között ismét nyitva lesznek az oltópontok.

Hétfőtől lehet megvásárolni engedély nélkül azokat a kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján este 6 órától másnap reggel 6-ig szabad felhasználni. Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője elmondta: a pirotechnikai termékeket az arra kijelölt helyeken lehet megvásárolni. Hangsúlyozta: a kis- és közepes tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatják, és alkalmazásukért a használó teljes felelősséggel tartozik. A fel nem használt termékeket január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyére.

Egy 6 gyermekes tököli család kapja meg tüzelőnek az ország karácsonyfáját - közölte a kormányszóvivői iroda. A 18 és fél méter magas fenyő december 29-ig áll még a Kossuth téren, előtte leszedik róla az 1.800 méter hosszú izzósort, valamint a több mint 1500 bordó és arany gömbdíszt. A fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai katonák közreműködésével darabolják fel. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint december 5-e és 23-a között csaknem 45 ezer látogatója volt a Kossuth téri Mesevárosnak.

Szegényekkel ebédelt együtt egy római népkonyhán a katolikus egyházfő. XVI. Benedek első alkalommal hagyta el Vatikánvárost azóta, hogy a karácsonyi misén egy nő fellökte. A csütörtökön történt eset óta szigorították a pápa védelmét szolgáló intézkedéseket. A pápát a csütörtök éjszakai vatikáni misén sodorta el egy olasz-svájci állampolgárságú nő, akit sajtójelentések szerint több éve pszichiátriai problémákkal kezeltek.

Pakisztánban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy mecsetnél a legnagyobb síita vallási ünnep, az asúra utolsó napján. A Kasmir tartomány fővárosában történt terrorcselekményben 5-en meghaltak, 60 ember megsebesült. A merénylő akkor hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet, amikor a rendőrök a mecset előtt megpróbálták megmotozni. Korábban Irakban is 5 síita zarándok vesztette életét, amikor pokolgép robbant az ország északkeleti részén. A támadásban 15-en megsebesültek. A síita muzulmánok asúra ünnepén emlékeznek meg Huszein imámnak, Mohamed próféta unokájának haláláról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×