eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

Nem függesztette fel a Ház Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn úgy döntött, nem függeszti fel Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es képviselők mentelmi jogát.

A képviselők közül 171 szavaztak igennel, 178 nemmel, míg 6 tartózkodtak, Dávid Ibolya nem szavazott. A mentelmi jog felfüggesztésére a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatára lett volna szükség.

Dávid Ibolya a szavazás előtt azt mondta: "nem követtem el bűncselekményt, (...) semmiféle kényszerítést nem követtem el".

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága múlt keddi ülésén is úgy döntött, hogy nem javasolja a parlamentnek a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Nem függesztette fel az Országgyűlés hétfőn Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát sem; a képviselők 188 igen, 8 nem és 141 tartózkodás mellett döntöttek így.

Molnár Oszkár felszólalásában azt kérte a szocialistáktól és a szabad demokratáktól, hogy az igen gombot nyomják meg, és adják ki a mentelmi jogát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×