eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Fidesz: se Gyurcsány, se Demszky nem tud józanul ítélni

Elsüllyedt a kormányzat két zászlóshajója, a kormányzati negyed és a 4-es metró, de legalábbis olyan lékeket kaptak, amelyek a süllyedést elkerülhetetlenné teszik - mondta Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus kijelentette: csütörtökre kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester nem csak hazudik, de elveszítette józan ítélőképességét is.

A kormányzati negyeddel kapcsolatban emlékeztetett: már korábban is azt mondta a Fidesz, hogy nincs rá szükség, és "nem engedheti meg magának a kormány, hogy urizáljon egy szegény, tehertől roskadozó társadalom irányítása során".

Hozzátette: a kormányfő csütörtökön azt mondta, nincs egy hétnyi késedelem sem a kormányzati negyeddel kapcsolatban, miközben azon a napon Demján Sándor, "a legfontosabb beruházó, a megvalósítás pillére kiszállt".

"Azt kell mondanunk, a józan ítélőképesség cserben hagyta a miniszterelnököt" - mondta Balsai István.

Hozzátette: a miniszterelnökhöz hasonlóan Demszky Gábor főpolgármestert is cserben hagyta a józan ítélőképessége.

A Fidesz hiába mondta korábban, hogy az élet túlhaladta a metróprojektet, és nem lehet 300 méterenként állomásokkal megállítani a metrót - jelentette ki Balsai István.

A főpolgármester több mint egy évvel ezelőtt azt mondta, könnyet, vért szenvedést, felfordulást és piszkot tud ígérni. Ezt be is tartotta: azóta piszok, felfordulás, káosz, járhatatlan utak, lezárt rakpartok vannak Budapesten - mondta.

A politikus megjegyezte, hogy a presztízsberuházás csütörtökön zátonyra futott, mivel a legnagyobb kivitelező, a Hídépítő vállalat kiszállt a projektből.

A vállalat nem tudja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és Demszky Gábor józan ítélőképességét elveszítve azt mondta, majd "kiírnak egy új közbeszerzési pályázatot, 2-3 nap alatt keresnek másik kivitelezőt". Lehet ezt komolyan venni?" - tette fel a kérdést Balsai István.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×