Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hódít az online rádióhallgatás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Internetes robbanásról ugyan túlzás beszélni, de tény, hogy Magyarországon az elmúlt évben jelentősen élénkült a webhasználat - derül ki a World Internet Project legfrissebb adataiból. Az internetfelhasználási módok között például immár közel 30 százalékot tesz ki az online rádióhallgatás - mondta az InfoRádiónak a kutatás egyik hazai készítője, az ITHAKA Kht. ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt esztendők lassú növekedését követően tavaly jelentősen élénkült az internethasználat, a felhasználók aránya 9 százalékponttal nőtt, így a magyar társadalomnak most körülbelül 45 százaléka fér hozzá a világhálóhoz - mondta az InfoRádiónak az ITHAKA Kht. ügyvezető igazgatója.

Ságvári Bence szerint internetes robbanásról túlzás beszélni, ráadásul ezzel az eredménnyel Magyarország az európai uniós államok rangsorának utolsó harmadában foglal helyet.

Magyarországon az internetfelhasználók leggyakrabban e-mailt küldenek, fogadnak, illetve híreket, információkat keresgélnek. Ugyancsak sokan használják a világhálót zeneletöltésre, és egyre népszerűbb az online bankolás is - közölte az ITHAKA Kht. ügyvezető igazgatója.

Igen diamikusan nő azoknak az aránya, akik tagjai valamilyen közösségi portálnak - fűzte hozzá Ságvári Bence.

Az ITHAKA Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: a netezők 14 százaléka gyakran, további 14 százalék pedig ritkábban, de ugyancsak hallgat rádiót online, vagyis a felhasználók közel 30 százaléka szokott az interneten rádiózni.