eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Belvárosi ingatlanbotrány: panama vagy szabályos eljárás?

Felháborítónak tartja Illés Zoltán terézvárosi helyi képviselő azt, hogy az Oktogonon egy ingatlant rekordidő alatt és szerinte harmadáron értékesített a kerület MSZP-SZDSZ vezetése egy olasz befektetőnek. A kerületi alpolgármester szerint semmilyen szabálytalanság nem történt.

Március elsején egy olasz cég bérbevette a budapesti Oktogon tér 4. szám alatti ingatlancsoportot, összesen 573 négyzetméter területet - mondta az InfoRádiónak Illés Zoltán.

Az önkormányzati képviselő szerint a cég másnap bejelentette vételi ajánlatát, újabb egy nappal később pedig elkészült az értékbecslés is az önkormányzat részéről. A negyedik napon az önkormányzathoz tartozó részvénytársaság javaslatot is tett az eladásra - tette hozzá Illés Zoltán.

Túl olcsón adták?


"Március 16.-án az MSZP-SZDSZ többségű képviselőtestület át is játszotta, eladta a cégnek az ingatlant. Ennél döbbenetesebb az, hogy az 573 négyzetméteres épületet 240 ezer forint / négyzetméter áron vették meg, abban a kerületben és azon az Andrássy úton, ahol körülbelül 750 ezer forintba kerül egy négyzetméter" - fogalmazott a fideszes parlamenti képviselő-jelölt.

Illés Zoltán hozzátette: beszélt a kerület szabaddemokrata képviselő-jelöltjével, Ikvai Szabó Imrével, aki egyetértett vele abban, hogy minden lehetséges eszközt fel kell használni a helyzet tisztázására. A politikus hozzátette, megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az alpolgármester szerint nem szokatlan

Terézváros alpolgármestere szerint ugyanakkor semmi szokatlan sem történt. Az új jogszabályok szerint ugyanis a képviselőtestületeknek a bejelentést követő 30 napon belül dönteni kell az önkormányzati ingatlanok adásvételéről - mondta az InfoRádiónak Fürst György, aki szerint azért az ingatlanért reális volt a 240 ezer forintos négyzetméterár.

A kerületi vezető hangsúlyozta: mivel havonta csak egy önkormányzati ülést tartanak, ezért muszáj volt döntést hozniuk, hiszen másképp képtelenek voltak tartani a határidőt.

Reális áron?

Fürst György reálisnak nevezte a 240 ezer forint / négyzetméter árat, mert elmondása szerint ebben az esetben nem utcai, hanem belső, ráadásul emeleti, régóta használaton kívüli helyiségekről van szó.

Az önkormányzat az ingatlant annyiért adta el, amennyire a szakemberek felbecsülték - jelentette ki a kerületi alpolgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×