eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Nem mindenkire vár jobb élet Angliában

Növekszik az Angliába irányuló emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények száma. Az elmúlt évben 946 esetet derített fel a rendőrség. Kínai, vietnami, nigériai és kelet-európai bűnbandák révén prostituáltak, koldusok, mi több: szervátültetésre kiszemeltek érkeztek a szigetországba.

A hatóságok csak a felderített bűnügyeket tartják nyilván, valószínű, hogy a tavalyi 946 esetnél sokkal jelentősebb az emberkereskedelem. Az is aggasztó, hogy 234 gyerek volt közöttük, akiket utcai bűnözésre, zsebtolvajlásra és koldulásra használtak fel. Két esetben az áldozatot arra kényszerítették volna nyerészkedők, hogy csekély összegért kioperáltassák a veséjüket, orvosi célokra. Szerencsére a rendőrség ezt időben megakadályozta.

A letartóztatottak egy része teherautók rakománya közé rejtve jutott be Angliába, mások viszont legálisan, útlevéllel érkeztek, emberrablók szervezésében. Ezeket a határon nehéz volt kiszúrni. Sokszor maguk sem tudták, hogy áldozatok. Vendéglátóipari állásajánlatokra, jobb élet reményében jöttek, s az ügynökök ez után "képezték át" őket prostituálttá, vagy a fizetésük jelentős részét leadó kényszermunkássá. A brit hatóságok szerint kilencvenkét banda foglalkozik embercsempészettel.

A BBC által most közzétett, 2011-es statisztikai táblázat első helyén Nigéria áll, a második Vietnam, a harmadik Románia, majd Kína, Szlovákia és a Cseh Köztársaság következik. Magyarország nem szerepel a kimutatásban.

Az embercsempészek ellen nemzetközi összefogással fokozzák a küzdelmet, az utasszállító repülőgépek személyzete is kiképzésben részesül, hogy megpróbálja felismerni az áldozatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×