eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BRAZIL - 2022/04/26: In this photo illustration, the Epic Games logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: SOPA Images/Getty Images

A Fortnite fejlesztője tanulságos perben ért el sikert a Google ellen

Több éven át tartó jogi csatározásban született ítélet: a Fortnite fejlesztője megnyerte a Google elleni pert, mely annak fényében meglepő, hogy korábban az Apple győzedelmeskedni tudott a hasonló perében.

A Fortnite-ot fejlesztő Epic Games még 2020-ban indított pert Amerikában a Google (és az Apple) ellen, mondván a cég által működtetett alkalmazásáruház – a Play Áruház – törvénytelen dominanciát tart fenn a versenytársakkal szemben.

Most az amerikai esküdtszék pontot tett a jogi csatározásra, az Epic Games-t kihozva győztesként, mondván a Google valóban illegális monopóliumot tart fenn a Play Áruházzal – írja a Hvg.hu a BBC-t idézve.

„Az Android, valamint a Play Áruház több választási lehetőséget és nyitottságot nyújt, mint bármi más jelentős mobilos platform” – mondta az ítélet kapcsán Wilson White, a Google illetékese. Szavaiból persze nem nehéz kivenni, kikre céloz, lévén az Android mellett csak az Apple-féle iOS (és abban az App Store) rúg labdába jelenleg.

A kalifornai székhelyű vállalat várhatóan jogorvoslattal fog élni a döntéssel szemben.

Az ügyben vitatják az androidos alkalmazásáruházban kivetett (legfeljebb) 30 százalékos jutalékot, valamint azt is, hogy a Google összekapcsolja a Play Áruházat, valamint a számlázási szolgáltatást. Az alkalmazásfejlesztőknek ugyanis mindkettőt használniuk kell, ha azt szeretnék, hogy az appjaik szerepelhessenek a Play-ben. Emiatt az Epic Games a Fortnite-ot hosszú időn át a saját weboldalán, alternatív módon terjesztette. A játék végül 2020 áprilisában, 18 hónap után került be a Play áruházba.

Ha a jogorvoslatot követően is érvényes marad az ítélet, a Google-nek több alkalmazásboltot is engedélyeznie kell az androidos eszközökön, és

az alkalmazáson belüli vásárlásokból származó bevételek egy részét is bukhatja.
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×