eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Men entering credit card information using laptop computer keyboard. Online shopping concept
Nyitókép: Poike/Getty Images

Fontos új funkció érkezik a Google Chrome-ra

A Google lehetővé teszi, hogy a böngészőben egy virtuális kártya segítségével fizessünk, így nagyobb biztonságban lesznek a kártyaadatok.

A Google egy új, Virtual Card Numbers nevű funkcióval egészíti ki a Chrome böngésző automatikus kitöltési rendszerét – jelentette be a vállalat. Az újdonság elrejti a felhasználó bank- vagy hitelkártyaadatait, miközben az interneten vásárol. A cég úgy véli, ezzel azokon a webhelyeken is nagyobb biztonságban lehetünk, amelyek nem támogatják a Google Payen vagy az Apple Payen keresztüli fizetést – írja a hvg.hu.

Bill Ready, a Google kereskedelemmel és fizetéssel foglalkozó igazgatója szerint a megoldás alapvetően ugyanaz, mint az eddigi megoldás az adatok kitöltésére, csak az egész kap egy új biztonsági szintet.

„Ha megadjuk a kártyaadatokat egy eladónak, és az visszaél vele, akkor fel kell hívnunk a bankot, hogy törölje a legutóbbi tranzakciót, vagy egyéb lépéseket kell tennünk, hogy ez ne fordulhasson elő. Ez a legjobb esetben is komoly kényelmetlenséget okoz. Az új megoldással viszont erre már nem lesz szükség” – magyarázta Ready.

A szakember szerint a Virtual Card Numbers minden vásárláshoz létrehoz egy virtuális bankkártyát, ami az adott tranzakcióhoz érvényes – annak lezárulta után többé nem használható. (A havi előfizetéseket azonban támogatja a rendszer.)

Ready szerint a megoldás kényelmes is, mert minden olyan weboldalon használni lehet majd, amelyen lehet bankkártyával fizetni. A Google a használatért cserébe nem számít fel semmilyen tranzakciós díjat, és adatokat sem gyűjt. A használatához az automatikus kitöltésnél elég csak a Virtual Cardot kiválasztani a listából, és már indíthatjuk is a tranzakciót.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×