eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Copies of the FIFA 2021 soccer game, produced by Electronic Artists Inc., for the PlayStation 4 (PS4) console at a video games store in Paris, France, on Thursday, June 17, 2021. The reinstatement of Cyberpunk 2077 to the PlayStation store will help CD Projekt SA with the marketing of games series but may not make much of a difference for its bottom line until a new version of the futuristic role-playing game is ready, according to BOS Bank SA analyst Tomasz Rodak. Photographer: Cyril Marcilhacy/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Cyril Marcilhacy/Bloomberg via Getty Images

Mégsem marad a gaming világ FIFA-sorozat nélkül

Váratlan fordulat.

Az Electronic Arts lassan harminc éve készíti a világ legismertebb focis játéksorozatát, mely 150 milliónál is nagyobb rajongói tábort tudhat magáénak. A kiadó nemrég viszont bejelentette, hogy vége szakad a FIFA-val való együttműködésüknek, vélhetően a piszkos anyagiak és a komoly licencviták miatt fogalmaz az Index, emlékezetve arra is, hogy idén érkezik a FIFA 23-om, aztán a jövő évtől az Electronic Arts új néven, EA Sports FC-ként folytatja 1993-ban megkezdett munkáját.

Minden jel tehát arra mutatott, hogy 2024-ben már senki sem fog „fifázgatni”, ám a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ezt láthatóan másképp gondolja: a FIFA.com-on ugyanis megjelent egy bejegyzés, amiben az elnök, Gianni Infantino arról nyilatkozik, hogy a FIFA-videójátékok nem mennek sehova, a franchise folytatódik, csak éppen az EA helyett más fejlesztőket bíznak meg a további részekkel.

A közlemény szerint már a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság és a 2023-as női világbajnokság is kísérőjátékot kap. „Mindenkit biztosíthatok arról, hogy az egyetlen autentikus focis játék a FIFA marad, és a legjobb választás lesz a továbbiakban is mind a gamereknek, mind a labdarúgás szerelmeseinek” – olvasható többek között a FIFA.com-on.

A FIFA jelenleg is vezető játékkiadókkal, médiacégekkel, befektetőkkel tárgyal – a szövetség célja, hogy minél előbb elkezdjék előkészíteni a 2024-ben is érkező, következő nagy szimulációs focijátékukat. Joggal gondolhatjuk, hogy itt a FIFA 24-re gondolnak – jegyzi meg az Index.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×