eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

Nem megbízhatóak az újinfluneza gyorstesztjei

Az új típusú influenza gyorstesztjeit vizsgáló tanulmányban arra a következtetésre jutottak amerikai egészségügyi szakértők, hogy a tesztek ebben a szezonban nem érik meg a vesződséget, mert gyakran tévednek.

A világjárványt okozó új típusú H1N1 influenzavírust a később laboratóriumi génvizsgálattal igazolt esetek kevesebb mint felénél (47 százalékánál) mutatta ki egy májusban használt gyorsteszt - állapította meg a most közzétett tanulmány.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) heti jelentésében közzétett következtetések igazolják a CDC jelenlegi irányelvét, amely szerint az influenzaszerű tünetekkel jelentkező embereknek először is gyors kezelést kell kapniuk, az influenzateszt ráér.

Ezt erősítette meg sajtótájékoztatóján Kathleen Sebelius amerikai egészségügyi miniszter is, aki hangsúlyozta, hogy az orvosoknak kezelniük kellene a beteget a tünetek alapján, nem pedig a teszteléssel foglalkozniuk.

A CDC már korábban figyelmeztette az orvosokat, hogy ne várjanak a H1N1-fertőzés laboratóriumi igazolására, mert a kezelés gyorsasága lényeges tényező, a tévesen negatív eredményt mutató gyorsteszt pedig úgysem zárja ki az influenzát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×