eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Végük van a csótányoknak

Nagy hatékonysággal megöli a városi csótányokat egy újonnan kifejlesztett rovarölőszer, amelyet az indianai Purdue Egyetem kutatócsoportja tesztelt. Minden csótány, amelyik belekóstolt a szerbe, 72 órán belül elpusztult. A csótányokat nehéz kiirtani, mivel igen gyorsan szaporodnak.

Igen hatékonynak találtak egy újonnan kifejlesztett csótányölőszert az amerikai kutatók. Grzegorz Buczkowski, az indianai Purdue Egyetem rovartan professzora szerint ez azért nagy eredmény, mert a csótányok nagyon gyorsan szaporodnak,migen nehezen lehet elbánni velük a városi házakban, ráadásul egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Azért is nehéz őket kiirtani, mivel kis, sötét helyeken rejtőzködnek, és táplálkozni is csak éjjel bújnak elő. Ha találnak egy számukra barátságos helyet, olyan kémiai anyagokat hagynak hátra az ürülékükben, ami odavonzza a többi csótányt is.

A professzor csapata németországi csótányokon, egy fényes, narancs árnyalatú fajtán vizsgálta a Du Pont Co's Advion csótánygélt. Az említett csótányfaj a leggyakoribbak közt van az Egyesült Államokban is.

A szer, amellett, hogy megöli az azt megevő rovart, 76 százalékos biztonsággal elpusztítja a nősténylárvákat is, és 81 százalékos eséllyel az azokat a testén hordó, kifejlett hímeket is. Minden csótány, amelyik belekóstolt a szerbe, 72 órán belül elpusztult.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×