eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Ábrahám MInna a női 200 méteres gyorsúszás második előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Ábrahám Minna a középdöntőben, Pádár Nikolettet kizárták

Pádár Nikolettet fő számában, 200 méter gyorson kizárták, Ábrahám Minna azonban a 13. helyen továbbjutott a középdöntőbe vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján.

Ábrahám júniusban, a belgrádi Európa-bajnokságon az utolsó lehetősége alkalmával, azaz a döntőben úszta meg az olimpiai induláshoz szükséges időt. Azon a versenyen Pádár "elszámolta" magát, és nem jutott tovább az előfutamból, mivel honfitársa, illetve Ugrai Panna is gyorsabb volt. Az az egyéni csúcs (1:57.22) a 15. nevezéses időt jelentette számára.

A 18 éves magyar úszó nem sokkal maradt el élete legjobbjától, 1:57.77-tel futamában az ötödik, összesítésben pedig a 13. lett, amivel készülhet a 21.50-kor kezdődő középdöntőre.

"Nagyon boldog vagyok, délelőtt soha életemben nem úsztam még ilyen jól. Ez volt a célom, hogy legyen még egy délutáni úszásom, ahol saját magammal szeretnénk versenyezni. Össze akarok rakni egy még jobb versenytervet, és egyéni csúcsot szeretnék úszni" - mondta az MTI-nek Ábrahám.

A szintén 18 éves Pádár, a szám junior Európa-csúcstartója a 11. idővel (1:56.17) várta az utolsó előfutamot, amelyben ott volt a szám tavalyi világbajnoka, az ausztrál Mollie O'Callaghan, az idei, dohai vb második helyezettje, az új-zélandi Erika Fairweather, illetve a belgrádi Eb-győztes cseh Barbora Seemanova is.

Pádárnak gyorsan véget ér a szereplése, mivel rögtön a benyúlás után megjelent neve mellett a DSQ-jelzés, azaz kizárták, a hírek szerint korai rajt miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Aki jogosult rá, annak számára a 11 millió forintig felvehető kamatmentes babaváró hitel, az 50 millióig felvehető, legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz vagy a 15 millió forintig felvehető 3%-os falusi CSOK-hitel verhetetlen ajánlatnak számít. Most azonban megnéztük azt is, mi van azokkal, akik ezekre nem jogosultak: milyen kamatokat és törlesztőrészleteket ajánlanak a kereskedelmi bankok az ő számukra, illetve azoknak, akik az említett lehetőségekhez képest tovább nyújtózkodnának? Bemutatjuk a legkedvezőbb piaci kamatozású lakáshiteleket és személyi kölcsönöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×