eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Rendőrök felügyelik a horvát szurkolókat a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzése előtt Lipcsében 2024. június 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Csalódott horvát szurkolók támadtak olasz szimpatizánsokra Lipcsében

Négyen megsérültek, tizenegy személyt pedig bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartoztattak Lipcsében, a hétfő esti horvát-olasz labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés után.

A helyi rendőrség keddi közleménye szerint horvát szurkolók egy közel húszfős csoportja támadt rá olasz szimpatizánsokra éjjel. A sérültek közül kettő kórházi kezelést kapott. A tizenegy gyanúsított ellen súlyos testi sértés a vád.

Az 1–1-es döntetlennel zárult mérkőzésen kétezer rendfenntartó látott el szolgálatot, 45 esetben – döntő részben pirotechnikai eszközök használata miatt – szabálysértést rögzítettek.

A német rendőrség azt is közölte, hogy nyolc horvát szurkolót – akiktől korábban megtagadták a belépést az országba – elfogtak, és őrizetbe vettek.

(Címlapképünk illusztráció: Lipcse, 2024. június 24., Rendőrök felügyelik a horvát szurkolókat a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzése előtt.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×