eur:
396.52
usd:
371.17
bux:
70894.78
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az Eb meccsein meginna egy sört

Az Európa-bajnokságnak otthont adó tíz stadionban mind a sört, mind az üdítőt jóval drágábban mérik, mint a Bundesliga-mérkőzéseken.

A gelsenkircheni arénában például fél liter Bitburger (alkoholos és alkoholmentes) 7 euróba kerül, ráadásul magáért a pohárért is ki kell fizetni 3 euró kauciót – írja az n-tv.de híradása nyomán az Economx.

Ezzel szemben a Bundesliga meccsein egy korsó sörért általában 5 eurót kérnek. A legdrágábban az FC Bayern Münchennél és a Werder Bremennél csapolják, 5,50 euróért korsónként. A legalacsonyabb árak az FC Augsburg és az Union Berlin hazai mérkőzésein várják a szurkolókat, 4,50 euóval fél literért.

Mint írják, az Eb alatt az üdítők ára is kiugróan magas, egy félliteres Coca-Cola vagy Sprite ára például 6 euró, ásványvizet pedig 5 euróért lehet vásárolni.

A német hírtelevízió portálja kiemelte, hogy Dirk Adam sportújságíró az X-en "abszolút pofátlanságnak" nevezte az árakat.

Az Eb árképzése nagyjából megfelel az Oktoberfest sörfesztivál gyakorlatával; a világhírű müncheni fesztiválon tavaly 12,60 és 14,90 euró közötti összegbe került az egyliteres korsóba csapolt sör – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×