eur:
393.21
usd:
362.78
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az Eb meccsein meginna egy sört

Az Európa-bajnokságnak otthont adó tíz stadionban mind a sört, mind az üdítőt jóval drágábban mérik, mint a Bundesliga-mérkőzéseken.

A gelsenkircheni arénában például fél liter Bitburger (alkoholos és alkoholmentes) 7 euróba kerül, ráadásul magáért a pohárért is ki kell fizetni 3 euró kauciót – írja az n-tv.de híradása nyomán az Economx.

Ezzel szemben a Bundesliga meccsein egy korsó sörért általában 5 eurót kérnek. A legdrágábban az FC Bayern Münchennél és a Werder Bremennél csapolják, 5,50 euróért korsónként. A legalacsonyabb árak az FC Augsburg és az Union Berlin hazai mérkőzésein várják a szurkolókat, 4,50 euóval fél literért.

Mint írják, az Eb alatt az üdítők ára is kiugróan magas, egy félliteres Coca-Cola vagy Sprite ára például 6 euró, ásványvizet pedig 5 euróért lehet vásárolni.

A német hírtelevízió portálja kiemelte, hogy Dirk Adam sportújságíró az X-en "abszolút pofátlanságnak" nevezte az árakat.

Az Eb árképzése nagyjából megfelel az Oktoberfest sörfesztivál gyakorlatával; a világhírű müncheni fesztiválon tavaly 12,60 és 14,90 euró közötti összegbe került az egyliteres korsóba csapolt sör – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×