eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A lengyel Grzegorz Krychowiak (k) piros lapot kap Ovidiu Hategan román bírótól a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Lengyelország-Szlovákia mérkőzésen a szentpétervári Gazprom Arénában 2021. június 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev

Euro 2020: érdekes eredményt mutat a szabálytalanságok, lapok listája

A 2016-os franciaországi tornához képest eddig jóval kevesebb a szabálytalanság és a sárga lapos figyelmeztetés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség játékvezetői bizottságának vezetője, Roberto Rosetti pénteken közölte: kollégái az eddigi meccseken 806 szabálytalanságot fújtak le, öt évvel ezelőtt, a csoportszakasz után 911 volt ez a szám.

"Nem kértük arra a játékvezetőket, hogy kevesebbet fújjanak. Korrektül akarunk eljárni a szabálytalankodókkal szemben" - fogalmazott Rosetti.

Az eddig lejátszott 36 mérkőzésen összesen 98 sárga lapot osztottak ki, ez is jóval kevesebb, mint a 2016-os 129. Ahogy az előző Eb-n, mostanáig ezen is kétszer villant a piros lap,

büntetőt ugyanakkor kétszer annyit - 14-et - kaptak a csapatok,

köszönhetően részben a VAR-technológia alkalmazásának.

"2016-ban éppen csak elkezdtünk gondolkodni a videobíró bevezetésén" - fogalmazott Rosetti.

A VAR eddig 12 bírói ítéletet korrigált, hétszer közvetlenül, ötször pedig maga a játékvezető tekintette meg újra az esetet, és módosított.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×