eur:
392.85
usd:
354.46
bux:
72898.03
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Tűzijáték a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok megnyitóünnepségén 2024. augusztus 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Óriási érdeklődés kísérte a paralimpia megnyitóját

Több mint tízmillióan követték a francia televízióban a párizsi paralimpia szerda esti megnyitóját.

"Tisztában vagyunk vele, milyen fontos a nyitóünnepség a helyiek lelkesedésének felkeltése szempontjából" - mondta Thierry Reboul, a Párizs 2024 kreatív igazgatója, majd hozzátette, példátlan az érdeklődés a paralimpia iránt. Reboul szerint nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a három és fél órás ceremóniát illetően, amely új mércét állított az elkövetkező játékok szervezői elé.

A párizsi paralimpiára eddig 2,1 millió jegyet adtak el az elérhető 2,5 millióból, ugyanakkor további 300 ezer tartalékbelépőt is fel tudnak majd szabadítani, ha erre szükség lenne. Amennyiben minden jegyet értékesítenének, megdöntenék a londoni rekordot: a 2012-es paralimpián 2,7 millió belépő talált gazdára.

Címlapról ajánljuk
Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány - Gyökeresen megváltozott Oroszország megítélése

Alig egy hónappal a szeptember végi parlamenti választások előtt régi adósságát törlesztette a Karl Nehammer kancellár vezette, a konzervatív Osztrák Néppártból (ÖVP) és a Zöld Pártból álló koalíciós kormány. Az ORF közszolgálati médium beszámolója szerint a kabinet elfogadta a több mint ötven oldalas új nemzetbiztonsági stratégia tervezetét, amelyet haladéktalanul a parlament elé terjesztenek. Az új stratégia középpontjában az ukrajnai orosz háború következményeivel való szembenézés és ettől elválaszthatatlanul semleges országként a NATO-val való együttműködés erősítése szerepel.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×