eur:
392.74
usd:
353.94
bux:
72890.87
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Oso pardo adulto saludando con la garra
Nyitókép: Getty Images/ MurguiaŠphotography

Újabb medvetámadás Erdélyben

A középkorú férfi túlélte.

Ismét emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében, Kolibica üdülőtelepen: az állat a háza udvarán támadt rá az 54 éves férfira, aki megsérült, és kórházba szállították - írta csütörtökön a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása alapján az Agerpres.

A Besztercétől mintegy 40 kilométerre található víztározó partján lévő faluban csütörtökre virradóra riasztották a hatóságokat. A sérült, de eszméleténél lévő férfit mentővel szállították kórházba.

Muzsi Annabella, a megyei mentőszolgálat vezetője szerint az 54 éves helybéli áldozat a karján, a fején és a hasán sérült meg, nincs életveszélyben. Mint elmondta, a medve egy disznót akart elragadni az ólból, amikor a háziak észrevették. A gazda el akarta űzni a vadállatot, de az rátámadt.

Az észak-erdélyi megye csendőrsége közölte, hogy csütörtökre virradóra két másik településre is riasztották őket, miután lakott területen láttak medvét. Monorfalván (Monor) szarvasmarhafarmra hatolt be és támadt rá egy állatra.

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök csíkszeredai udvarába is behatolt egy medve csütörtökre virradóra - közölte Facebook-oldalán az RMDSZ-es politikus, aki a biztonsági kamera felvételeit is közzétette. "A medve visszajött, de most már bemászott az udvarunkra, ahol megnézte, melyik ajtó van nyitva" - írta, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Románia nem képes rendezni a medvék és emberek közötti konfliktust.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség megerősítette, hogy az éjszaka folyamán Ro-Alert telefonos figyelmeztetést adtak ki, miután medve jelenlétét észlelték a székelyföldi városban.

Romániában az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve, Beszterce-Naszód megyében pár hete volt hasonló eset. A Hargita megyei Csatószegen múlt héten második alkalommal támadt emberre egy nagyvad, melyet végül sikerült kilőni. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány -  Gyökeresen  megváltozott  Oroszország megítélése
NATO-tagság a láthatáron?

Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány - Gyökeresen megváltozott Oroszország megítélése

Alig egy hónappal a szeptember végi parlamenti választások előtt régi adósságát törlesztette a Karl Nehammer kancellár vezette, a konzervatív Osztrák Néppártból (ÖVP) és a Zöld Pártból álló koalíciós kormány. Az ORF közszolgálati médium beszámolója szerint a kabinet elfogadta a több mint ötven oldalas új nemzetbiztonsági stratégia tervezetét, amelyet haladéktalanul a parlament elé terjesztenek. Az új stratégia középpontjában az ukrajnai orosz háború következményeivel való szembenézés és ettől elválaszthatatlanul semleges országként a NATO-val való együttműködés erősítése szerepel.

Kiderült, mi okozhatta a kisiklást a Keleti pályaudvarnál

A vasárnap este Kolozsvár felől érkező Claudiapolis InterCity kisiklása számos vasútvonal közlekedését borította fel, a Keleti pályaudvaron megszűnt a forgalom több mint egy napra. A vizsgálat kiderítette, hogy egy viszonylag aprónak tűnő hiba okozta a fennforgást.
VIDEÓ
Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Enyhe erősödéssel kezdte a forint a reggelt a két vezető devizával szemben, kitarthat a lendület egész nap, de kicsi az esély, hogy erősödéssel zárja az augusztust a hazai valuta. Már délelőtt felzavarta a piacokat a német tartományi inflációs adat, míg délután az országos statisztika is izgalmas lehet. Ráadásul ekkor tudjuk meg, hogy valójában milyen állapotban van az amerikai GDP is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×