eur:
393.08
usd:
354.32
bux:
73081.19
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Monaco, 2023. augusztus 31.A labdarúgó Bajnokok Ligájának trófeája a 2023/24-es labdarúgó BL csoportkörének sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA monacói sorsolásán 2023. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Most lesz csak nehéz eligazodni a Bajnokok Ligája főtábláján

A megújult sorozat főtáblájának 36 csapatos mezőnye.

Kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája megújult főtáblás küzdelmének 36 csapatos mezőnye.

Három olyan együttes lesz a legrangosabb európai kupasorozatban, amely magyar játékost foglalkoztat: a Liverpoolban Szoboszlai Dominiket, az RB Leipzigben Gulácsi Pétert és Willi Orbánt, a Gironában pedig Yaakobishvili Antalt figyelhetik a szurkolók. Az Aston Villa, a Bologna, a Slovan Bratislava, a Brest és éppen a Girona újoncnak számít a BL-ben, utóbbi kettő ráadásul az európai kupaporondon is.

A csütörtökön délben kezdődő sorsoláson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kap, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

A BL fináléját május 31-én a müncheni Allianz Arénában rendezik.

A BL főtáblájának 36 csapatos mezőnye kalapok szerint:

1. kalap:

Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Liverpool (angol), Internazionale (olasz), Borussia Dortmund (német), RB Leipzig (német), FC Barcelona (spanyol)

2. kalap:

Bayer Leverkusen (német), Atlético Madrid (spanyol), Atalanta (olasz), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Arsenal (angol), Club Brugge (belga), Sahtar Donyeck (ukrán), AC Milan (olasz)

3. kalap:

Feyenoord (holland), Sporting Lisboa (portugál), PSV Eindhoven (holland), Dinamo Zagreb (horvát), Red Bull Salzburg (osztrák), Lille (francia), Crvena zvezda (szerb), Young Boys (svájci), Celtic Glasgow (skót)

4. kalap:

Slovan Bratislava (szlovák), AS Monaco (francia), Sparta Praha (cseh), Aston Villa (angol), Bologna (olasz), Girona (spanyol), VfB Stuttgart (német), Sturm Graz (osztrák), Brest (francia)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Enyhe erősödéssel kezdte a forint a reggelt a két vezető devizával szemben, kitarthat a lendület egész nap, de kicsi az esély, hogy erősödéssel zárja az augusztust a hazai valuta. Már délelőtt felzavarta a piacokat a német tartományi inflációs adat, míg délután az országos statisztika is izgalmas lehet. Ráadásul ekkor tudjuk meg, hogy valójában milyen állapotban van az amerikai GDP is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×