eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Bodó Richárd gólöröme a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország - Katar mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Evés közben jön meg az étvágy – végre érmet nyerne a kézilabda-válogatott balátlövője

A magyar férfi kézilabda-válogatott minden tagja büszke lehet a teljesítményére és arra, hogy az 5. hellyel a nemzeti együttes története legjobb szereplését érte el a németországi Európa-bajnokságon – hangsúlyozta az InfoRádióban a balátlövő Bodó Richárd.

A férfi kézilabda Európa-bajnokságon minden idők legjobb Eb-helyezését elérve ötödikként zárt Chema Rodríguez csapata Németországban.

"Most már jó, hogy itthon vagyunk, sikerült is kipihenni magunkat a történelmi siker után" – fogott értékelésébe az InfoRádió megkeresésére Bodó Richárd, a csapat balátlövője, aki mindenkinek gratulál, különösen azoknak a fiataloknak, akiknek első világversenyük volt a mostani. "Jó volt látni, igenis van magyar utánpótlás" – hangsúlyozta.

Hogy miben fejlődött a legtöbbet a csapat a kéthetes viadal során, arról azt mondta, a küzdés, amellyel először is sikerült a nyitányon megverni Montenegrót (26-24), aztán a szerbek elleni mérkőzés is nagyon sokat dobott rajtuk (28-27), "mivel papíron erősebbnek voltak mondva", az izlandiak elleni mérkőzés pedig "szenzációsan sikerült" (33-25) -–foglalkozott elsőként a csoportmeccsekkel.

"Amikor elkezdjük érezni a győzelem ízét, és elkezdünk játszani, akkor utána mindenki látja, hogy mi mindent tudunk megcsinálni. Ahogy jöttek a plusz sikerek és meneteltünk végig, szerintem ez okozhatta a sikerünket" – mondta Bodó Richárd.

Az ötödik helyet válogatott pályafutása abszolút csúcsának tartja, de jó lenne még valamilyen érmet nyerni, bármilyen színűt, emiatt kicsit sajnálja, hogy a legutóbbi világbajnokságon hosszabbításban kikaptak a franciáktól a negyeddöntőben. Ezen a tornán is volt azért, amit sajnált, a németek ellen nem jött ki a csapatból, amit tud (28-35), de azzal egyetért, hogy

"nem kis csapatokat kell legyőzni ahhoz, hogy a válogatott négyes döntőbe jusson",

ahol aztán biztosan sikerülne egy érem is.

"Úgy látszik, erre még nem jött el az idő, de ezért kell dolgoznunk, hogy megszülessen ez az eredmény" – mondta még Bodó Richárd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×