eur:
390.37
usd:
363.99
bux:
68368.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Azon a bizonyos egy meccsen" - bakancslistás könyv az InfoRádió főmunkatársától

Fordított bakancslista címmel egy újabb sportkönyvet írt a Dénes Tamás, Lakat T. Károly szerzőpáros, a kötetben azt a rengeteg élményt osztják meg az olvasókkal, amelyek külföldi utazásaik során érték őket.

A Ménesi úti Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban megtartott péntek délutáni könyvbemutatón elhangzott, a két szerzőt 35 éve jó barátság fűzi egymáshoz. Ahogy a könyv hátoldalán is olvasható, a "futball-labda nyomában" együtt járták be a világot, és tudósítottak olimpiákról, világ- és Európa-bajnokságokról, valamint a magyar labdarúgó-válogatott számtalan, külföldön lejátszott mérkőzéséről.

Dénes Tamás pénteken úgy fogalmazott, hogy ez egy furcsa tematikájú, amolyan életösszegző könyv, amelyben nem kronológia szerint követik egymást azok a sztorik, amelyek a "mágikus-misztikus világutazások" során a tudósításokon kívül történtek velük, hanem a két szerző egymásnak passzolgatja a "labdát".

Amint Lakat. T. Károly elmondta, tavaly ősszel kórházba került, és a sorrendben kilencedik közös könyv ötlete azután született meg, miután az orvosok

"úgy kanalazták vissza az életbe, ahogy Sípos Ferenc rúgta ki a labdát milliméterekkel a gólvonal elől 1966-ban Liverpoolban a brazilok ellen".

A két, Szepesi-díjjal, Ezüstgerely díjjal és MSÚSZ Nívódíjjal is elismert újságíró a közel 300 oldalon rengeteg élményről, kulisszatitokról, tapasztalatról és tanulságról számol be. A labdarúgáson kívül a kontinensek mindennapjairól, nevezetességeiről, kultúrájáról, az ott élők mikrovilágáról is írnak, de a fókusz mindig az adott eseményen, a soros futballtornán vagy akár csak "azon a bizonyos egy meccsen" van.

Az utazások természetszerűen jártak együtt nagy találkozásokkal is, amelyeken többek között olyan világsztárokkal ismerkedtek meg, mint Alfredo Di Stéfano, Pelé, Eusébio, Günter Netzer, Kevin Keegan, Paolo Rossi, Peter Schmeichel, Michael Laudrup, Zinedine Zidane vagy Ronaldo.

A könyv a Magyar Sportújságírók Szövetségének Nagy Béla Programjának segítségével, az Inverz Média gondozásában jelent meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×