eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Fradi.hu

Itt a Ferencváros idei legnagyobb erőpróbája

A Ferencvárosra és éppen egy hónapja kinevezett vezetőedzőjére, Dejan Stankovicra az eddigi legnehezebb mérkőzés vár a Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában, ugyanis a tavasszal döntős Fiorentina vendége lesz csütörtökön a magyar bajnok, így a célként megfogalmazott továbbjutás szempontjából a pontszerzés sokat érhet a végelszámolásnál.

A szerb szakember irányításával mind az öt találkozójukat megnyerték a zöld-fehérek, akik közben megőrizték a Máté Csaba regnálása alatt mutatott gólerős játékukat, legalábbis erről tanúskodik, hogy vasárnap hátrányból fordítva 6-1-re győztek az MTK ellen. A rengeteg találat nagyban köszönhető a nyáron Paksról érkezett gólkirálynak, Varga Barnabásnak, aki új csapatában is ontja a gólokat. De állandó cseréje, a szintén középcsatár Aleksandar Pesic is rendre betalál, miközben a többi támadó, a hétvégi örökrangadón duplázó Marquinhos és az Eintracht Frankfurt által megszerzett Lisztes Krisztián is sokszor eredményes. A támadók remek teljesítményében pedig az izraeli Mohammed Abu Faninak van kulcsszerepe, aki hét bajnoki meccsen már nyolc gólt készített elő.

A Fiorentina ellen azonban korántsem lesz egyszerű folytatni a sorozatot, akár a győzelmek, akár a gólok tekintetében, mert

sokkal nagyobb játékerőt képvisel, mint a magyar bajnok eddigi ellenfelei,

ráadásul a formája is kifejezetten jónak tűnik. A lila együttes támadásait például a 15-szörös olasz válogatott Giacomo Bonaventura szervezi, a riválisok kapusait pedig az a Nicolás González riogatja elöl, aki tavaly csak sérülés miatt maradt ki a világbajnok argentin válogatott keretéből. A firenzei klub hét forduló alatt gyűjtött 14 pontjával ötödik az olasz bajnokságban, azaz jelenleg jó eséllyel akár a Bajnokok Ligája-indulásért is versenyben lehet a Serie A-ban, ráadásul

öt találkozó óta veretlen.

Ami viszont előny lehet a Ferencvárosnak, hogy a 45 éves Stankovic az előző idényben még a Sampdoriát irányította, így jól ismeri a Fiorentinát.

Az mindenképpen közös a két gárdában, hogy lesznek nagy hiányzói: az olaszok brazil jobbhátvédjüket, Dodót vesztették el hónapokra, míg a Ferencvárosból két támadó, Adama Traore és Tokmac Nguen fog hiányozni.

A két patinás egyesület hosszú története során még sosem találkozott egymással. A Ferencváros meglehetősen sok szép emléket őriz az olasz csapatokkal szemben, ugyanis az 1960-as években kiejtette többek között a Sampdoriát, az AS Romát és a Bolognát is a Vásárvárosok Kupájából, valamint az 1965-ös döntőben a Juventust is legyőzte a magyar klubfutball máig legnagyobb sikerét elérve. Egy évvel később viszont a BEK-ben az Internazionale túl nagy falatnak bizonyult, a közelmúltban pedig a Juventus három éve mindkétszer legyőzte a magyar csapatot a BL csoportkörében. A Fiorentina negyedszer csap össze magyar csapattal: az 1960-as években kiejtette az Újpestet, de kiesett a Győrrel szemben a KEK-ben, 2009-ben pedig a BL csoportkörében mindkétszer felülmúlta a Debrecent.

A két gárda útja teljesen különböző volt a harmadik számú európai kupasorozat főtáblájára. Amíg a Ferencvárosnak a feröeri Klaksvík elleni BL-búcsú után három párharcot kellett megnyernie a csoportkörbe jutáshoz a Kl-ben, addig a toszkánaiak az idei döntős vereség után csak a Juventus kizárása miatt indulhattak ismét a Konferencia-ligában, ahol a selejtező utolsó körében bekapcsolódva, a Debrecent búcsúztató Rapid Wien kiejtésével jutottak a csoportkörbe. Ott aztán a Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoltak.

A firenzei Artemio Franchi Stadionban 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A csoport másik mérkőzésén a nyitókörben a Ferencváros által legyőzött szerb Cukaricki a belga Genket fogadja Leskovacban. A magyar bajnok sikerrel mindenképpen a csoport élén maradna, döntetlennel pedig akkor, ha a Genk legfeljebb egygólos győzelmet arat Szerbiában.

A négyesből az első a nyolcaddöntőbe jut, a másodiknak pedig játszania kell az Európa-liga egyik csoportharmadikjával a 16 közé kerülésért.

Konferencia-liga, F csoport, 2. forduló:

Fiorentina (olasz)-Ferencvárosi TC 21.00

Cukaricki (szerb)-Genk (belga), Leskovac 21.00

A tabella:

1. Ferencváros 1 1 - - 3-1 3 pont

2. Fiorentina 1 - 1 - 2-2 1

Genk 1 - 1 - 2-2 1

4. Cukaricki 1 - - 1 1-3 0

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 21.):

Ferencvárosi TC-FK Cukaricki 3-1

Genk-Fiorentina 2-2

További program:

3. forduló (október 26.):

Genk-Ferencvárosi TC 21.00

Fiorentina-Cukaricki 21.00

4. forduló (november 9.):

Ferencvárosi TC-Genk 18.45

Cukaricki-Fiorentina, Leskovac 18.45

5. forduló (november 30.):

Fiorentina-Genk 21.00

Cukaricki-Ferencvárosi TC, Leskovac 21.00

6. forduló (december 14.):

Genk-Cukaricki 18.45

Ferencvárosi TC-Fiorentina 18.45

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×